Խնձորով կարկանդակը, որը ցանկանում եմ ձեր ուշադրությանը ներկայացնել, հեշտ է պատրաստվում:
Այն արագ է թխվում, պահանջում է սահմանափակ քանակությամբ բաղադրիչներ, սակայն անսովոր համ ունի մեկ նրբերանգի պատճառով` այն պատված է հարած ձվի սպիտակուցներով: Ես այն հաճախ եմ թխում:
Խնձորն, իհարկե, այս կարկանդակում կարող է փոխարինվել ցանկացած մրգով կամ հատապտուղով` կախված է ձեր ցանկությունից ու նախասիրությունից է: Իսկ սառեցված մրգերն օգնություն կգան ձմռանը:
Խնձորով կարկանդակ «Խնձորները ձյան տակ». Անհրաժեշտ բաղադրիչները
խմոր
_80 գր շաքար
_250 գ ալյուր
_2 ձվի դեղնուց
_100 գ կարագ
լցոն
_500 գր թակած խնձոր
_2 ձվի սպիտակուց
_100 գ շաքար
Խնձորով կարկանդակ «Խնձորները ձյան տակ». Պատրաստման եղանակը
_Առանձնացնել դեղնուցները սպիտակներից: Սպիտակուցները դնել սառնարանում:
_Ամանի մեջ դեղնուցները հարել 80 գրամ շաքարով:
_Ավելացնել փափկեցված կարագ: Խառնել:
_Լցնել մաղած ալյուրը:
_Խմորը հունցել և գլորել տախտակի վրա:
_Տեղափոխեք խմորը կլոր տապակի մեջ և եզրեր պատրաստեք 1 — 2 սմ բարձրությամբ:
_Լվանալ խնձորները, մաքրել և կտրել փոքր կտորներով: Կտրատած խնձորները խմորով տապակի մեջ լցնել:
_Դնել տապակը նախապես տաքացրած ջեռոցում: Թխել 15 րոպե՝ միջին ջերմաստիճանում:
_Մինչ կարկանդակը ջեռոցում է, պատրաստեք բեզեն:
_Սպիտակուցները հարիչով հարել մինչև թանձր փրփուր դառնալը: Շարունակելով հարել՝ աստիճանաբար ավելացնել 100 գրամ շաքար:
_Հանել կարկանդակը ջեռոցից և լցնել բեզեն տորթի վրա: Թխել ևս 25 րոպե չափավոր ջերմաստիճանում:
Ավելի լավ է պատրաստի կարկանդակը կտրել մասերի ՝ այն ջեռոցից հանելուց անմիջապես հետո:
Կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տորթ Նեգրի ժպիտ