Խնձորով կարկանդակ. Խնձորները ձյան տակ անունով հայտնի թխվածքը հյութեղ ու նուրբ է

Խնձորով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Խնձորով կարկանդակը, որը ցանկանում եմ ձեր ուշադրությանը ներկայացնել, հեշտ է պատրաստվում:

Այն արագ է թխվում, պահանջում է սահմանափակ քանակությամբ բաղադրիչներ, սակայն անսովոր համ ունի մեկ նրբերանգի պատճառով` այն պատված է հարած ձվի սպիտակուցներով: Ես այն հաճախ եմ թխում:

Խնձորն, իհարկե, այս կարկանդակում կարող է փոխարինվել ցանկացած մրգով կամ հատապտուղով` կախված է ձեր ցանկությունից ու նախասիրությունից է: Իսկ սառեցված մրգերն օգնություն կգան ձմռանը:

Խնձորով կարկանդակ

Խնձորով կարկանդակ «Խնձորները ձյան տակ». Անհրաժեշտ բաղադրիչները

խմոր

_80 գր շաքար

_250 գ ալյուր

_2 ձվի դեղնուց

_100 գ կարագ

լցոն

_500 գր թակած խնձոր

_2 ձվի սպիտակուց

_100 գ շաքար

Խնձորով կարկանդակ

Խնձորով կարկանդակ «Խնձորները ձյան տակ». Պատրաստման եղանակը

_Առանձնացնել դեղնուցները սպիտակներից: Սպիտակուցները դնել սառնարանում:

_Ամանի մեջ դեղնուցները հարել 80 գրամ շաքարով:

_Ավելացնել փափկեցված կարագ: Խառնել:

_Լցնել մաղած ալյուրը:

_Խմորը հունցել և գլորել տախտակի վրա:

_Տեղափոխեք խմորը կլոր տապակի մեջ և եզրեր պատրաստեք 1 — 2 սմ բարձրությամբ:

_Լվանալ խնձորները, մաքրել և կտրել փոքր կտորներով: Կտրատած խնձորները խմորով տապակի մեջ լցնել:

_Դնել տապակը նախապես տաքացրած ջեռոցում: Թխել 15 րոպե՝ միջին ջերմաստիճանում:

_Մինչ կարկանդակը ջեռոցում է, պատրաստեք բեզեն:

_Սպիտակուցները հարիչով հարել մինչև թանձր փրփուր դառնալը: Շարունակելով հարել՝ աստիճանաբար ավելացնել 100 գրամ շաքար:

_Հանել կարկանդակը ջեռոցից և լցնել բեզեն տորթի վրա: Թխել ևս 25 րոպե չափավոր ջերմաստիճանում:

Խնձորով կարկանդակ

Ավելի լավ է պատրաստի կարկանդակը կտրել մասերի ՝ այն ջեռոցից հանելուց անմիջապես հետո:

Կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տորթ Նեգրի ժպիտ

Խնդրում ենք Գնահատեք