Խնձորով կարկանդակ վարսակի փաթիլներով. Առանց ալյուրի, համեղ քաղցրավենիքի գերմանական պարզ բաղադրատոմս

Խնձորով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Շատ տնային տնտեսուհիներ գիտեն խնձորով կարկանդակ թխելու բաղադրատոմսերի բազմազանության մասին: Յուրաքանչյուր երկիր ունի խնձորի խմորեղենի իր ազգային տեսակը:

Դիտարկենք խնձորով աղանդերի թխման պարզ գերմանական բաղադրատոմսերից մեկը:

խնձորով կարկանդակ

Խնձորով կարկանդակ վարսակի փաթիլներով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ խնձոր — 3 հատ

_ կարագ — 140 գ

_ շաքարավազ — 6 ճաշի գդալ

_ կիտրոն — կես հատ

_ ընկույզ — 60 գ

_ հավի ձու — 3 հատ

_ վանիլի քաղվածք — 1 թեյի գդալ

_ աղ — 1 պտղունց

_ վարսակի ալյուր — 200 գ

_ փխրեցուցիչ — 1 ճաշի գդալ

_ դարչին — 1 ճաշի գդալ

Խնձորով կարկանդակ
Խնձորով կարկանդակ վարսակի փաթիլներով. Պատրաստման եղանակը

_ Խնձորը պետք է մաքրել կեղևից և միջուկից, կտրատել փոքր խորանարդիկներով:

_ Թխելու կաղապարի մեջ դնել յուղաթուղթ։ Կաղապարի հատակն ու կողքերը յուղել 20 գրամ կարագով։ Նախապես կարագը պետք է 5 րոպե թողնել տաք տեղում։

_ Մեկ ճաշի գդալ շաքարավազ լցնել թխման ամանի մեջ, տարածել հատակին ու կողմերի երկայնքով: Կաղապարի մեջ լցնել կտրատած խնձորները։

_ Կես կիտրոնի հյութը քամել խնձորի շերտերի վրա։ Ընկույզը դանակով կամ բլենդերով մանրացնել, նույնպես լցնել մրգի վրա։

_ Առանձին տարայի մեջ բլենդերով հարել կարագը, շաքարավազը և վանիլի էքստրակտը։ Այս խառնուրդին աստիճանաբար ավելացրեք ձվերը, շարունակել հարել մեկ րոպե, մինչև հարթ լինի։

_ Ստացված զանգվածին աղ անել, ձվի խառնուրդի մեջ աստիճանաբար լցնել վարսակի ալյուրի մի մասը։ Ալյուրի երկրորդ բաժնի հետ կարող եք լցնել փխրեցուցիչը։ Հենց որ բոլոր մթերքները լինեն ձվի զանգվածի մեջ, հարեք բլենդերով 2 րոպե։

_ Լցնել դարչինը խնձորի ձևի մեջ, ամբողջ մակերեսը լցնել խմորով։ Կաղապարի հատակը մի քանի անգամ հարվածեք սեղանին, որպեսզի խմորից բոլոր փուչիկները հեռացվեն:

_ 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխել 40 րոպե։ Խմորի պատրաստությունը կարելի է ստուգել փայտե չոփով։

Խնձորով կարկանդակ

Թխելուց հետո թողնել, որ սառչի, շրջել ու հանել կաղապարից։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խնդրում ենք Գնահատեք