Խնձորով կարկանդակ. Կրեմ սուֆլեով պարզ և շատ համեղ քաղցրավենիքն անմիջապես հալչում է բերանում

Խնձորով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Խնձորով կարկանդակ պատրաստելիս կարող եք փորձարկումներ անել և սերուցքային կրեմ — սուֆլե ավելացնել: Կրեմ սուֆլե կարող եք պատրաստել ոչ միայն տորթերի և խմորեղենի համար։

Այժմ ընդունված է հեղինակային տորթեր պատրաստել բազմաթիվ տարբեր միջուկներով։ Հիանալի է, երբ կարելի է պատրաստել տորթեր՝ հարմարեցնելով մարդկանց նախասիրություններին:

Տորթերի ամենահետաքրքիր շերտերից մեկը կրեմ — սուֆլեն է։ Այս տեսակի հրուշակեղենի կրեմը հայտնվել է միջնադարում։ Ճիշտ է, այդ օրերին տորթեր չէին պատրաստում։ Սուֆլեն օգտագործվում էր որպես հիմնական աղանդեր, որը հիշեցնում էր հարած ձվածեղ:

Խնձորով կարկանդակ

Խնձորով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_ալյուր — 250 գ

_շաքարավազ — 40 գ

_փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ

_դեղնուց — 2 հատ

_կարագ — 90 գ

_աղ — մի պտղունց

Կրեմ սուֆլեի բաղադրությունը

_սպիտակուց — 2 հատ

_եգիպտացորենի օսլա — 30 գ

_շաքարավազ — 40 գ

_թթվասեր — 400 գ

_վանիլային շաքարավազ — 1 թեյի գդալ

Խնձորի շերտի բաղադրիչները

_խնձոր — 500 գ

_կիտրոնի հյութ — 5 թեյի գդալ

_շաքարավազ — 40 գ

Խնձորով կարկանդակ Խնձորով կարկանդակ

Խնձորով կարկանդակ. Ինչպես պատրաստել

_Ալյուրը միացնել փխրեցուցիչի և աղի հետ, սառը կարագ ավելացնել ալյուրի խառնուրդին։ Ալյուրը և կարագը մանրացնել մինչև փշուրներ ստացվեն:

_Դեղնուցները շաքարավազի հետ մանրակրկիտ խառնել, մինչև հատիկները լուծվեն։ Դեղնուցի զանգվածը լցնել փխրուն խմորի մեջ, բաղադրիչներն իրար խառնել։

_Թխելու համար նախատեսված ափսեն (20 սմ տրամագծով) ծածկել յուղաթղթով, խմորի մեծ մասը դնել ձևամանի մեջ և ներքևն ու կողքերը սեղմել: Խմորը ձևամանով թողնել 20 րոպե սառնարանում։

_Խնձորները մաքրել, կտրատել մեծ շերտերով, վրան լցնել կիտրոնի հյութ և շաքարավազ, խառնել և լցնել թավայի մեջ։

_Խնձորները պետք է եփել մարմանդ կրակի վրա 8-10 րոպե՝ անընդհատ խառնելով։

_Կրեմային սուֆլե ստանալու համար առանձին ամանի մեջ հարիչով հարել սպիտակուցները դասական և վանիլային շաքարի հետ, մինչև կայուն գագաթներով սպիտակ կրեմ ստացվի:

_Այս կրեմին ավելացնել թթվասերը և եգիպտացորենի օսլան, շարունակել հարիչով հարել արտադրանքը մինչև հարթվի:

_Կաղապարի մեջ խմորի վրա լցնել մի փոքր սառած խնձորի շերտը, ծածկել սուֆլե կրեմով։

_Կարկանդակի վերին մասը, այսինքն՝ կրեմ սուֆլեն, ծածկել փխրուն խմորի մնացած մասով։

_Ջեռոցը տաքացնել 170 աստիճանով, թխել տորթը 40-45 րոպե։

Խնձորով կարկանդակ

Թխելուց անմիջապես հետո կարկանդակն անհավանական համեղ կլինի։ Սառչելուց հետո Խնձորով կարկանդակի վերին մասը նստում է, մինչդեռ ներսում պահպանում է իր եթերային փափուկ հյուսվածքը:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տիրամիսու բաժակներով

Խնդրում ենք Գնահատեք