Մայրս ինձ փոխանցեց այս Խնձորով կարկանդակի բաղադրատոմսը: Խնձորով խմորեղեն սիրում ենք բոլորս, այնպես որ մենք որոշեցինք առավոտյան սուրճի համար համեղ բան թխել:
Դրանից կարճ ժամանակ առաջ Սանկտ Պետերբուրգում գտնվելու ժամանակ մայրս շտրուդել էր փորձել սրճարաններից մեկում, բայց տպավորված չէր: Նա ասաց, որ իր այս բաղադրատոմսով ստացվում է շատ ավելի համեղ, չնայած էությունը նույնն է `խմոր և խնձոր:
Ինձ շատ դուր եկավ այս կարկանդակը, հատկապես, որ գործընթացը պարզ է և արագ է ստացվում:
Խնձորով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Առանց խմորիչի շերտավոր խմոր — 1 տուփ (2 շերտ, պատրաստի)
_Խնձոր — 4 հատ (միջին, քաղցր և թթու)
_Շաքարավազ — 3 ճաշի գդալ (ավելի լավ է օգտագործել շագանակագույն, կարամելի համով)
_Վանիլին` ըստ ճաշակի
_Դարչին — 1 թեյի գդալ
_Կարագ — 50 գ
_Ձու — 1 հատ (կարկանդակի վրա քսելու համար)
_Յուղաթուղթ
Խնձորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրել խնձորները, կտրել փոքր խորանարդիկներով:
_Տապակի մեջ տաքացրեք կարագը: Լցնել մանրացված խնձորը, շաքարավազը, և մի րոպե անց դարչինն ու վանիլինը: Խառնել, ծածկել, թողնել 10 րոպե միջին ջերմության վրա: Խնձորները պետք է մի փոքր շոգեխաշած լինեն և փափուկ: Դրանից հետո հեռացրեք կափարիչը, կրակը բարձրացրեք և 5-7 րոպե թողեք որ քաշվի ավելորդ խոնավությունը: Ցանկության դեպքում կարող եք տրորել խյուսի վ
իճակի հասցնել: Թող սառչի, և մեր լցոնը պատրաստ է:
_Աշխատանքային մակերեսի կամ լայն տախտակի վրա գրտնակել խմորը ուղղանկյունի տեսքով, մի քանի միլիմետր հաստությամբ: Տեսողականորեն ուղղանկյունը կիսեք լայն եզրագծի երկայնքով: Մի կեսի վրա անել կտրվածքներ 2-3 սմ-ը միջակայքով թողնելով եզրից և տեսողական միջնամասից 2-3 սմ:
_Մյուս կեսի վրա հավասարաչափ տարածել լցոնը, տեղ թողնելով կարկանդակի եզրերը միացնելու համար, ծածկեք կտրատված կեսով և ամրացրեք ծայրերն այնպես, որ թխելիս կարկանդակի լցոնը չթափվի: Կրկնեք սա խմորի երկրորդ շերտի համար:
_Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 220 ° C (վերին և ստորին ջեռուցում): Յուղաթղթով ծածկել տապակը, կարկանդակները դնել տապակի վրա: Հարեք ձուն պատառաքաղով
և խոզանակով քսեք յուրաքանչյուր կարկանդակի վրա, որպեսզի ստացվի վարդագույն և գեղեցիկ վերին շերտ: Դրեք ջեռոցում 20-25 րոպեով:
_Ոսկե կեղևով խնձորների և դարչինի հիանալի բույրով կարկանդակը պատրաստ է:
Թողեք մի փոքր սառչի, կարող եք վրան ցանել շաքարի փոշի և մատուցեք թթվասերով, հարած սերուցքով կամ մի գդալ պաղպաղակով:
Խնձորով կարկանդակը պատրաստ է: Եփեք հոգով, մատուցեք ժպիտով:
Տեսանյութ
Մեղրով Շատ համեղ և նրբահամ թխվածքաբլիթներ / Թխվածքաբլիթ պատրաստելու Բաղադրատոմս
Բարի ախորժակ: