Խնձորով կարկանդակ. Սա բոլորին հայտնի շտրուդելից էլ համեղ է, անպայման փորձեք

կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Մայրս ինձ փոխանցեց այս Խնձորով կարկանդակի բաղադրատոմսը: Խնձորով խմորեղեն սիրում ենք բոլորս, այնպես որ մենք որոշեցինք առավոտյան սուրճի համար համեղ բան թխել:

Դրանից կարճ ժամանակ առաջ Սանկտ Պետերբուրգում գտնվելու ժամանակ մայրս շտրուդել էր փորձել սրճարաններից մեկում, բայց տպավորված չէր: Նա ասաց, որ իր այս բաղադրատոմսով ստացվում է շատ ավելի համեղ, չնայած էությունը նույնն է `խմոր և խնձոր:

Ինձ շատ դուր եկավ այս կարկանդակը, հատկապես, որ գործընթացը պարզ է և արագ է ստացվում:

Խնձորով կարկանդակ

Խնձորով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Առանց խմորիչի շերտավոր խմոր — 1 տուփ (2 շերտ, պատրաստի)

_Խնձոր — 4 հատ (միջին, քաղցր և թթու)

_Շաքարավազ — 3 ճաշի գդալ (ավելի լավ է օգտագործել շագանակագույն, կարամելի համով)

_Վանիլին` ըստ ճաշակի

_Դարչին — 1 թեյի գդալ

_Կարագ — 50 գ

_Ձու — 1 հատ (կարկանդակի վրա քսելու համար)

_Յուղաթուղթ

Խնձորով պիրոգ

Խնձորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_Մաքրել խնձորները, կտրել փոքր խորանարդիկներով:

_Տապակի մեջ տաքացրեք կարագը: Լցնել մանրացված խնձորը, շաքարավազը, և մի րոպե անց դարչինն ու վանիլինը: Խառնել, ծածկել, թողնել 10 րոպե միջին ջերմության վրա: Խնձորները պետք է մի փոքր շոգեխաշած լինեն  և փափուկ: Դրանից հետո հեռացրեք կափարիչը, կրակը բարձրացրեք և 5-7 րոպե թողեք որ քաշվի ավելորդ խոնավությունը: Ցանկության դեպքում կարող եք տրորել խյուսի վ

իճակի հասցնել: Թող սառչի, և մեր լցոնը պատրաստ է:

_Աշխատանքային մակերեսի կամ լայն տախտակի վրա գրտնակել խմորը ուղղանկյունի տեսքով, մի քանի միլիմետր հաստությամբ: Տեսողականորեն ուղղանկյունը կիսեք լայն եզրագծի երկայնքով: Մի կեսի վրա  անել կտրվածքներ 2-3 սմ-ը միջակայքով թողնելով եզրից և  տեսողական միջնամասից 2-3 սմ:

_Մյուս կեսի վրա  հավասարաչափ տարածել լցոնը, տեղ թողնելով կարկանդակի եզրերը միացնելու համար, ծածկեք կտրատված կեսով և ամրացրեք ծայրերն այնպես, որ թխելիս կարկանդակի լցոնը չթափվի: Կրկնեք սա խմորի երկրորդ շերտի համար:

_Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 220 ° C (վերին և ստորին ջեռուցում): Յուղաթղթով ծածկել տապակը, կարկանդակները դնել տապակի վրա: Հարեք ձուն պատառաքաղով

և խոզանակով քսեք յուրաքանչյուր կարկանդակի վրա, որպեսզի ստացվի վարդագույն և գեղեցիկ վերին շերտ: Դրեք ջեռոցում 20-25 րոպեով:

_Ոսկե կեղևով խնձորների և դարչինի հիանալի բույրով կարկանդակը պատրաստ է:

կարկանդակ

Թողեք մի փոքր սառչի, կարող եք վրան ցանել շաքարի փոշի և մատուցեք թթվասերով, հարած սերուցքով կամ մի գդալ պաղպաղակով:

Խնձորով կարկանդակը պատրաստ է: Եփեք հոգով, մատուցեք ժպիտով:

Տեսանյութ

Մեղրով Շատ համեղ և նրբահամ թխվածքաբլիթներ / Թխվածքաբլիթ պատրաստելու Բաղադրատոմս

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք