Խնձորով տորթ. Շատ համեղ, եթերային թխվածք Քնքշություն

Խնձորով տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Խնձորով տորթ. Հրաշալի թխվածք՝ բուրավետ ու նուրբ խնձորի միջուկով և անզուգական կաթնաշոռային կրեմով։

Սա հիանալի տարբերակ է մանկական ծննդյան երեկույթի կամ ուղղակի հյուրերի հետ թեյ խմելու համար։

Խնձորով տորթ

Խնձորով տորթ. Բաղադրիչները

_ ձու 4 հատ

_ ալյուր 100 գ

_ մի պտղունց աղ

_ շաքարավազ 110 գ

_ եգիպտացորենի կամ կարտոֆիլի օսլա՝ 2 ճաշի գդալ

Խնձորի միջուկ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է

_ քաղցր և թթու խնձոր 900 գ

_ շաքարավազ 100 գ

_ կես կիտրոնի հյութ

Կրեմը պատրաստելու համար

_ յուղալի սերուցք 150 մլ

_ կաթնաշոռ 150 գ

_ շաքարի փոշի 70 գ

_ վանիլ

Ներծծման համար՝ խնձորի օշարակ կամ հյութ 30 գ և մուգ շոկոլադ՝ զարդարման համար։

Խնձորով տորթ Խնձորով տորթ

Խնձորով տորթ. Պատրաստման եղանակը

_ Ձվերը աղով խառնել, աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը և հարել զանգվածը մինչև թանձր և կայուն գագաթները:

_ Ավելացնել մաղած ալյուրը մասերով և բահիկով զգուշորեն շաղախել խմորը։

_ Խմորը լցնել յուղաթղթով ծածկված տապակի մեջ։

_ Թխել 160 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 20-25 րոպե։

_ Բիսկվիթը հովացնել, փաթաթել սննդային թաղանթով և մի քանի ժամով դնել սառնարանում, իսկ ցանկալի է՝ ամբողջ գիշեր։ Սրա շնորհիվ բիսկվիթը չի փշրվի:

_ Խնձորի կտորները խառնել շաքարավազի և կիտրոնի հյութի հետ, եփել թույլ կրակի վրա 30 րոպե՝ խառնելով։ Թող սառչի և հարել ընկղմվող բլենդերով։

_ Սառած սերուցքը խառնել կաթնաշոռի զանգվածի և շաքարի փոշու հետ, վանիլինը ըստ ճաշակի և հարում ենք հարիչով։

_ Կտրել բիսկվիթի վերևի շերտը, հանել, մանրացնել փշրանքներով:

_ Բիսկվիթը կտրել 2 շերտով:

_ Տորթը կազմելու համար վերցրեք բացվող օղակ։

_ Շերտերից մեկը թրջել օշարակով, դնել կաղապարի մեջ, լցնել խնձորով միջուկը։

_ Դնել երկրորդ շերտը, քսել կրեմը։

_ Տորթը ծածկել թաղանթով և ամբողջ գիշեր դնել սառնարանը։

_ Զարդարել քերած կամ հալած շոկոլադով, ընկույզով և այլ հավելումներով՝ ըստ ճաշակի։

Խնձորով տորթ

Ստացվում է շատ համեղ տորթ անթերի հավասարակշռված թթվաշ համով։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Գազարով տորթ

Խնդրում ենք Գնահատեք