Խնձորով տորթ. Հրաշալի թխվածք՝ բուրավետ ու նուրբ խնձորի միջուկով և անզուգական կաթնաշոռային կրեմով։
Սա հիանալի տարբերակ է մանկական ծննդյան երեկույթի կամ ուղղակի հյուրերի հետ թեյ խմելու համար։
Խնձորով տորթ. Բաղադրիչները
_ ձու 4 հատ
_ ալյուր 100 գ
_ մի պտղունց աղ
_ շաքարավազ 110 գ
_ եգիպտացորենի կամ կարտոֆիլի օսլա՝ 2 ճաշի գդալ
Խնձորի միջուկ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է
_ քաղցր և թթու խնձոր 900 գ
_ շաքարավազ 100 գ
_ կես կիտրոնի հյութ
Կրեմը պատրաստելու համար
_ յուղալի սերուցք 150 մլ
_ կաթնաշոռ 150 գ
_ շաքարի փոշի 70 գ
_ վանիլ
Ներծծման համար՝ խնձորի օշարակ կամ հյութ 30 գ և մուգ շոկոլադ՝ զարդարման համար։
Խնձորով տորթ. Պատրաստման եղանակը
_ Ձվերը աղով խառնել, աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը և հարել զանգվածը մինչև թանձր և կայուն գագաթները:
_ Ավելացնել մաղած ալյուրը մասերով և բահիկով զգուշորեն շաղախել խմորը։
_ Խմորը լցնել յուղաթղթով ծածկված տապակի մեջ։
_ Թխել 160 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 20-25 րոպե։
_ Բիսկվիթը հովացնել, փաթաթել սննդային թաղանթով և մի քանի ժամով դնել սառնարանում, իսկ ցանկալի է՝ ամբողջ գիշեր։ Սրա շնորհիվ բիսկվիթը չի փշրվի:
_ Խնձորի կտորները խառնել շաքարավազի և կիտրոնի հյութի հետ, եփել թույլ կրակի վրա 30 րոպե՝ խառնելով։ Թող սառչի և հարել ընկղմվող բլենդերով։
_ Սառած սերուցքը խառնել կաթնաշոռի զանգվածի և շաքարի փոշու հետ, վանիլինը ըստ ճաշակի և հարում ենք հարիչով։
_ Կտրել բիսկվիթի վերևի շերտը, հանել, մանրացնել փշրանքներով:
_ Բիսկվիթը կտրել 2 շերտով:
_ Տորթը կազմելու համար վերցրեք բացվող օղակ։
_ Շերտերից մեկը թրջել օշարակով, դնել կաղապարի մեջ, լցնել խնձորով միջուկը։
_ Դնել երկրորդ շերտը, քսել կրեմը։
_ Տորթը ծածկել թաղանթով և ամբողջ գիշեր դնել սառնարանը։
_ Զարդարել քերած կամ հալած շոկոլադով, ընկույզով և այլ հավելումներով՝ ըստ ճաշակի։
Ստացվում է շատ համեղ տորթ անթերի հավասարակշռված թթվաշ համով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Գազարով տորթ