Խոզապուխտով և արքայախնձորով աղցան. Այն սեղանից անհետանում է անմիջապես:
Բոլորին հաճելի պարզ ու մատչելի մթերքներից կարելի է պատրաստել անսովոր նուրբ և համեղ աղցան:
Հաճախ, թե հանգստյան, թե աշխատանքային օրերին ես սա պատրաստում եմ իմ սիրելիների համար, որ թեթև ու համեղ ուտեստ վայելեն:
Խոզապուխտը և արևադարձային մրգերը յուրօրինակ տտիպ համ են հաղորդում ուտեստին: Միրգը կարող է օգտագործվել ինչպես թարմ, այնպես էլ պահածոյացված վիճակում:
Содержание
Խոզապուխտով և արքայախնձորով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Արքայախնձորի պահածո — 300 գ
- Եփած ձու — 4 հատ
- Աղցան սոխ — 1 հատ
- Խոզապուխտ — 300 գ
- Կոշտ պանիր — 200 գր
- Մայոնեզ — 3 ճաշի գդալ
- Հազարի տերևներ — մատուցման համար
Խոզապուխտով և արքայախնձորով աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Խոզապուխտը կտրել միջին չափի շերտերով: Պանիրը մանր խորանարդիկներով մանրացնել:
- Արքայախնձորը կարելի է գնել արդեն կտրտված: Եթե դրանք օղակներով են, ապա կտրեք փոքր խորանարդներով:
- Ձվերը եփել, սառեցնել, կճպել: Կտրեք նույն կերպ, ինչպես պանիրը` խորանարդներով:
- Սոխը հնարավորինս մանր կտրատել: Եթե մանուշակագույն աղցանի սոխ ունեք, այն կարող եք միանգամից օգտագործել: Սովորական սպիտակ սոխը լավագույնս նախապես մանրացնել, մի քանի րոպեով վրան լցնել եռման ջուր: Դրանից հետո շրջել այն մաղի վրա և թող ամբողջ հեղուկը քամվի: Սա կփափկեցնի համը և կվերացնի դառնությունը:
- Պատրաստի բոլոր բաղադրիչները լցնել մեկ ընդհանուր ամանի մեջ:
- Մնում է միայն ամեն ինչ մայոնեզով խառնել: Որպես այլընտրանք այն կարող եք փոխարինել թթվասերով, սխտորի մի քանի պճեղ ավելացնելով: Այդպես նույնպես շատ համեղ կլինի:
Աղցանը կարող եք ուտել հենց հիմա: Բայց, ինչպես գիտեք, ձևավորումը մատուցման հարցում կարևոր նշանակություն ունի:
Ես առաջարկում եմ մատուցել այն տափակ ամանի վրա, որը պետք է ծածկել հազարի տերևներով: Դա շատ պարզ է, բայց տպավորիչ է թվում:
Խոզապուխտով և արքայախնձորով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կաղամբով թարմ աղցան