Խոզի ճարպ՝ աջիկայով և կանաչիներով. Համեղ նախուտեստ
Մի ժամանակ հաճախ հարմոնի պես կտրատած կարտոֆիլ էի թխում մեծ ընկերախմբի համար: Լցոնում էի այն երշիկով, ճարպով կամ խոզապուխտով և վերևից շաղ տալիս պանրով: Նման եղանկակով ես պատրաստեցի նաև խոզաճարպը: Ճիշտ է, հարմոնի նման կտրատված ճարպն ավելի շուտ անփոխարինելի խորտիկ է, քան հագեցնող հիմնական ուտեստ:
Խոզաճարպը պատրաստելու համար, ձեզ հարկավոր է մի բանկա աջիկա, կանաչիների մի փունջ և սխտորի գլուխ: Եվ, իհարկե, անհրաժեշտ է հանգստյան օրերին շուտ արթնանալ՝ շուկայից թարմ ճարպի շերտ գնելու համար: Բայց այս բոլոր զոհաբերություններին արժե գնալ, դրանում կհամոզվեք, երբ զգաք խորտիկի անհավանական համը:
Խոզի ճարպ՝ աջիկայով և կանաչիներով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Խոզի ճարպ 0,5 կգ
- Աջիկա 5 ճաշի գդալ
- Աղ 3-4 ճաշի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ
- Սոխ 1 հատ
- Սխտոր 1 հատ
- Մաղադանոս 1 փունջ
Խոզի ճարպ՝ աջիկայով և կանաչիներով. Պատրաստման եղանակը
- Թարմ ճարպի կտորը մսի շերտերով ողողեք սառը ջրով: Հեռացնել կաշին, կտրել կտորը գրեթե ամբողջությամբ երկու կողմերից:
- Հնարավորինս լայն բացեք կտրվածքները՝ լցոնը տեղավորելու համար: Կստացվի այնպես, ինչպես նկարում է:
- Հիմա սկսենք լցոնումներ անել: Կանաչին ու սխտորը մանր կտրատել: Աղ անել և խառնել բաղադրիչները այնպես, որ նրանք հյութը դուրս տան: Կես թեյի գդալը բավարար է:
- Հարմոնը ամուր լցնել այս խառնուրդով մի կողմից:
- Շրջել խոզի ճարպը մյուս կողմի վրա և լցոնել այն աջիկայով մյուս կողմից: Աջիկան պետք է լցնել կիսով չափ, որպեսզի այն դուրս չհոսի անցքերից:
- Այժմ խոզի ճարպը լավ թաթախել բոլոր կողմերից պղպեղով և աղով: Մի խնայեք աղը, քանի որ խոզի ճարպը դժվար է չափազանց աղի դարձնել:
- Խարպի շերտը փաթեթավորել սննդային թաղանթով և դնել սառնարանը:
- Ի դեպ, ճարպի վրա կարող եք սոխի օղակներ լցնել, եթե սիրում եք դրա հոտը: Այս բաղադրիչը պարտադիր չէ:
- Խորտիկն առնվազն 3 օր մարինացնել սառնարանում, ապա դնել սառցախցիկում՝ լավ սառեցնելու համար: Դրա շնորհիվ նախուտեստը ավելի լավ կկտրվի և կպահպանի իր ձևը: Մատուցել առանձին ափսեի մեջ, ծովաբողկի կամ մանանեխի հետ:
Սա գերազանց նախուտեստ է ինչպես առօրյա, այնպես էլ տոնական սեղանների համար: Խորհուրդ ենք տալիս բաղադրատոմսը գրել մի քանի թերթի վրա, քանի որ հյուրերն անպայման կխնդրեն ձեզանից:
Խոզի ճարպը՝ աջիկայով և կանաչիներով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի ապուխտ