Պատրաստենք Նուրբ խտացրած կաթով տորթ, որը գայթակղում է իր փամփլիկ տեսքով: Հենց այնպես չէ, որ խմորեղենն այդպես են կոչում, քանի որ անհնար է դիմակայել այս տորթի քաղցրությանը: Սա է ձեզ դուր կգա, հատկապես, եթե սիրում եք խտացրած կաթ և պարզ տնական քաղցրավենիք:
Այսօր մենք ձեզ կպատմենք, թե որքան արագ կարող եք պատրաստել այս տորթն առանց ավելորդ անհանգստությունների:
Խտացրած կաթով տորթ Քաղցրիկ. Բաղադրությունը
_Ցորենի ալյուր 300 գ
_Խտացրած կաթ 320 մլ
_Կարագ 200 գ
_Շաքար 260 գ
_Ձու 3 հատ
_Խմորի փխրեցուցիչ 2 թեյի գդալ
_Թթվասեր 500 գ
Խտացրած կաթով տորթ Քաղցրիկ. Պատրաստում
_Հարել 3 ձուն 60 գ շաքարի հետ, մինչև փրփրուն զանգված ստացվի: Ձվի զանգվածի մեջ լցնել 320 գ խտացրած կաթ, շարունակել հարել խառնուրդը:
_Հալեցնել 200 գ կարագ ջրային բաղնիքի վրա կամ միկրոալիքային վառարանում: Դրանից հետո աստիճանաբար լցնել կարագը ձվի խառնուրդի մեջ և հարել ևս կես րոպե:
_Մաղել 300 գ ալյուրը 2 թեյի գդալ փխրեցուցիչի հետ. Մի քանի բաժիններով, ձվի զանգվածին ավելացնել ալյուրը, առանց դադարելու անընդմեջ հարելը:
_Խմորը պետք է լինի հարթ և չափավոր թանձր, ինչպես թթվասերը:
_Ծածկել ջեռոցի տապակը յուղաթղթով: Ստացված խմորը լցնել յուղաթղթի վրա, և բահիկով համաչափ տարածել ամբողջ մակերեսի վրա:
_Թխել խմորը նախապես տաքացված ջեռոցում մինչև 20-25 րոպե: Պատրաստի շերտը հանել տապակից, զգուշորեն պոկել յուղաթուղթը: Խմորից շրջանակներ կտրել բաժակով:
_Խմորի ավելացած մասը քերել խոշոր քերիչով և լցնել առանձին ամանի մեջ: Մանրակրկիտ խառնել 500 գ թթվասերը և 200 գ շաքարավազը խորը ամանի մեջ: Այնուհետև թթվասերի զանգվածի մեջ թաթախել խմորի կլորակները, յուրաքանչյուր երկու հատն իրար միացնել, այնուհետև թաթախել խմորի փշրանքների մեջ: Այսքան բաղադրիչներից ստացվում է մոտ 10 տորթիկ:
Դուք կարող եք փորձարկումներ անել, օրինակ շերտերի արանքում դնել բանան, իսկ վերևում շաղ տալ կոկոսի քերուկ: Խորհուրդ ենք տալիս անպայման փորձել այս պարզ և մատչելի քաղցրավենիքը:
Խտացրած կաթով տորթը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: