Խրթխրթան ձողիկներ նախաճաշի կամ կեսօրվա խորտիկի համար: Սրանք կարող եք վերցնել աշխատավայրում արագ սնվելու համար, հարմար են նաև ճանապարհ գնալիս:
Ամենահեշտ բաղադրատոմսերից մեկն է, որով կարող եք պատրաստել արագ և հեշտությամբ:
Խրթխրթան ձողիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Եռման ջուր 1 բաժակ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Շաքար 1 թեյի գդալ
_Ալյուր 2,5 բաժակ
_Բուսական յուղ՝ տապակելու համար
Խրթխրթան ձողիկներ. Պատրաստման եղանակը
_Ալյուրը մաղել և խառնել աղի և շաքարի հետ։
_Ավելացնել եռման ջուրը և խառնել բահիկի միջոցով։
_Երբ հեղուկը գոլանա, խմորը ձեռքերով հունցել, որպեսզի ստացվի փափուկ և ճկուն խմոր։
_Ամբողջ ալյուրը միանգամից չխառնեք, մի մասը թող մնա և երբ արդեն խմորը հունցելիս լինեք՝ մի-մի բուռ ավելացրեք և խմորը հունցեք։
_Սեղանին ալյուր ցանել ու խմորը բարակ շերտով գրտնակել։
_Գրտնակած շերտը կտրատել բարակ շերտերով։
_Բուսական յուղը լավ տաքացնել և տապակել խմորը մինչև ոսկե դարչնագույնը։
_Գործընթացը շատ ժամանակ չի պահանջում, ձողիկներն արագ տապակվում են, փքվում և դառնում խրթխրթան։
_Ավելորդ յուղը քամելու համար շարել թղթե սրբիչի վրա և դնել մատուցման ափսեի վրա:
_Կարելի է մատուցել հենց այդպես կամ սպասել, մինչև սառչի և ցանել շաքարի փոշի։
Այսպիսի համեղ ու շատ պարզ խրթխրթան ձողիկներ կարելի է պատրաստել թեկուզ ամեն օր, դրանք երբեք չեն ձանձրացնում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տապակած պանիր