Խրթխրթան քաղցրավենիք. Փխրուն և եթերային, անչափ համեղ աղանդեր: Այս նուրբ աղանդերը շատ հաճելի է մատուցել թեյի հետ:
Շատ համեղ ու քնքուշ դեսերտ: Այն բառացիորեն հալվում է բերանում, այնքան փխրուն և խրթխրթան է, այնքան գեղեցիկ, որ իր տեսքով կարծես կանչում է, որ իրեն ուտեք:
Իսկ մեծ առավելությունն այն է, որ պատրաստումը պարզ է և հեշտ:
Содержание
Խրթխրթան քաղցրավենիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
- Ալյուր 480 գ
- Հալած յուղ 130 գ
- Ձու 1 հատ
- Կաթ 100 մլ
- Վանիլին 0,5 թեյի գդալ
- Փխրեցուցիչ 10 գ
- Աղ 1 պտղունց
Խրթխրթան քաղցրավենիք. Պատրաստման եղանակը
- Ալյուրը լցնել խորը ամանի մեջ, կենտրոնում փոսիկ անել և ձուն կոտրել դրա մեջ, ավելացնել մի պտղունց աղ, վանիլինը և լցնել հալած յուղը:
- Զանգվածը թեթևակի ձեռքերով տրորել, ապա լցնել կաթի մեջ, ավելացնել փխրեցուցիչը, հունցել փափուկ խմոր, թող այն հանգստանա 20 րոպե:
- Այնուհետև գրտնակել խմորը, վրան ցանելով եգիպտացորենի օսլա: Խմորը բաժանել 2 հավասար մասի, յուրաքանչյուրը գրտնակել բարակ շերտով, այնուհետև մի շերտը դնել մյուսի վրա և կրկին գրտնակել:
- Խմորը ոլորել բարակ նրբերշիկի տեսքով, ապա կտրել փոքր շեղ կտորներով, յուրաքանչյուր կտորը ուղիղ սեղմել գրտնակով՝ դրանով տալով գեղեցիկ տեսք:
- Լցնել տապակի մեջ մեծ քանակությամբ բուսական յուղ և խմորի կտորները միջին ջերմության վրա տապակել մինչև ոսկե դարչնագույն:
- Պատրաստ լինելուց հետո վրան լցնել մեղր կամ խտացրած կաթ: Կարող եք զարդարել աղացած պիստակով:
Խրթխրթան քաղցրավենիքը պատրաստ է: Ստացվում է պայծառ, խրթխրթան, անուշահոտ աղանդեր, որոնք անմիջոպես հալվում են բերանում: Շատ համեղ, քնքուշ և ամենակարևորը պարզ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ