Ծիրանի մուրաբա ամբողջական կտորներով
Արևահամ ծիրանի մուրաբան ամբողջական կտորներով ձմռանը վայելելն իսկական հաճույք է տալիս; Այս կերպ դուք կարող եք պահպանել մրգի համն ու բույրը: Ամենաշատը հաճելին է այն, որ ծիրանի պտղամիսը չի մանրացվում, իսկ գույնը՝ պայծառ է և հագեցած: Փորձեք անպայման պատրաստել:
Содержание
Ծիրանի մուրաբա ամբողջական կտորներով. Բաղադրությունը
- 2 կգ ծիրան
- 0,5 գդալ կիտրոնաթթու
- 2 կգ շաքար
Ծիրանի մուրաբա ամբողջական կտորներով. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Զգուշորեն, որպեսզի պտուղները չվնասվեն, ծիրանը լավ լվանալ հոսող ջրի տակ:
- Այնուհետև միրգը բաժանել 2 կեսի և հանել կտերը:
- Ծիրանը լցնել ամանի մեջ, ծածկել շաքարով և թող մնա 12 ժամ:
- Ծիրանով ամանը դնել կրակի վրա, բերել եռման, հետո անջատել և թողնել ևս 12 ժամ: Այսպես կրկնել ևս 2 անգամ:
- Երրորդ անգամ մուրաբան դնել կրակի վրա: Լուծել կիտրոնաթթուն մի ճաշի գդալ ջրի մեջ և ավելացնել մուրաբային, եփել մուրաբան 5-7 րոպե կամ մինչև հյութի ցանկալի թանձրությանը: Պետք է հիշել, որ պարբերաբար պետք է հեռացնել եռացող մուրաբայի վրա առաջացող փրփուրը ամեն անգամ:
- Լցնել տաք ծիրանի մուրաբան նախապես մաքուր լվացված և ստերիլիզացված բանկաների մեջ, ամուր փակել ստերիլացված կափարիչներով:
- Շրջել բանկաները գլխիվայր և թող ամբողջովին սառչի:
Դուք կարող եք պահել այս մուրաբան սենյակային ջերմաստիճանում, այն կարող է երկար պահպանվել:
Ծիրանի մուրաբան ամբողջական կտորներով պատրաստ է: Այն շատ համեղ է:
Բարի ախորժակ: