Ծույլ կարկանդակն այնքան արագ է թխվում, որ չես էլ նկատի, թե ինչպես է այն պատրաստվում։
Միջուկի համար վերցրեք ցանկացած միրգ և հատապտուղ՝ պահածոյացված, թարմ, կամ սառեցված։
Ծույլ կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 3 հատ
_Շաքարավազ 200 գր
_Վանիլին մի պտղունց
_Մի պտղունց աղ
_Կարագ՝ հալած 75 գր
_Թթվասեր 150 գր
_Ալյուր 240 գր
_Փխրեցուցիչ 1 տուփ
_Լցոն՝ ըստ ճաշակի
Ծույլ կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Ձուն հարել աղի և շաքարավազի հետ, մինչև փարթամանա ու թանձրանա, ավելացնել վանիլինը ըստ ճաշակի։
_Լցնել սենյակային ջերմաստիճանի հալած կարագը և թթվասերը, հարիչով հարել, մինչև հարթ լինի։
_Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ և մաղել զանգվածի մեջ, խառնել խմորը։
_Խմորին խառնել դեղձի կամ արքայախնձորի կտորներ, ցանկացած հատապտուղներ և այլ միջուկներ։
_Թխելու տապակը ծածկել յուղաթղթով և լցնել խմորը, հարթեցնել։
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 35 րոպե։
Պատրաստ լինելը ստուգել փայտե չոփիկով։
Կարկանդակին ցանել շաքարի փոշի կամ լցնել հալած շոկոլադ։ Կարելի է թթվասերով կամ սերուցքով արագ կրեմ պատրաստել շաքարի փոշիով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սալորով բիսկվիտ