Կաթնային աղանդեր. Նրբահամ քաղցրավենիք առանց ժելատինի և ձվի
Պատահում է, որ հյուրերը զանգահարում են և ասում, որ կես ժամից կլինեն, իսկ ես թեյի համար ոչինչ չունեմ: Նման դեպքերում արագ պատրաստում եմ կաթնային աղանդեր: Ձեզ անհրաժեշտ է ընդամենը մեկ տուփ կաթ, 15 րոպե ժամանակ և համբերություն, որպեսզի ամեն ինչ միանգամից չխփշտեք:
Առանց ժելատինի և ձվի կաթով աղանդերը ոչ միայն համեղ է, այլ թվում է, որ դուք հենց նոր եք գնել այն քաղաքի լավագույն հրուշակեղենի խանութից: Ուստի մի վիրավորվեք ձեր ընկերներից, ովքեր չեն հավատա, որ այս ուտեստի հեղինակը դուք եք: Ավելի լավ է նրանց հետ կիսել բաղադրատոմսը:
Կաթնային աղանդեր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կաթ 1 լ
- Շաքար 170 գ
- Ցորենի ալյուր 130 գ
- Օսլա 60 գ
- Կարագ 2 ճաշի գդալ
- Վանիլային շաքար 1 թեյի գդալ
- Գետնանուշ 100 գ
- Կաթնային շոկոլադ 90 գ
- Կոկոսի փաթիլներ ՝ ըստ ճաշակի
Կաթնային աղանդեր. Պատրաստման եղանակը
- Կաթսայի մեջ տաքացնել կաթը, ավելացնել շաքար, ալյուր, օսլա և վանիլային շաքար: Եփել թույլ կրակի վրա, մինչև որ այն խտանա, պարբերաբար խառնելով:
- Կաթնային զանգվածը հանել կրակից, ավելացնել կարագ և խառնել, մինչև ամբողջությամբ լուծարվի:
- Ստացված խառնուրդը լցնել բաժակների մեջ և դնել սառնարան մինչև պնդանա:
- Հալել շոկոլադը և քսել աղանդերի վրա:
Ցանկության դեպքում շաղ տալ կոկոսի փաթիլներ:
Աղանդերը պատրաստ է:
Հաճելի համտեսում:
Տեսանյութ
Տնական նուտելլա