Կաթնային մայոնեզ առանց ձվի. Տնական բաղադրատոմս

Կաթնային մայոնեզ առանց ձվի ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կաթնային մայոնեզ առանց ձվի. Տնական բաղադրատոմս

Այսօր խանութներում կա մայոնեզի հսկայական բազմազանություն, ցանկացած ճաշակի և գնի: Նախկինում դա այդպես չէր, և մեր տատիկները իրենց ձեռքով մայոնեզ էին պատրաստում: Ինչու՞ չփորձել:

Ահա, թե ինչպես պատրաստել մայոնեզը տանը: Այս բաղադրատոմսի առանձնահատկությունը մեր սիրած սոուսի պատրաստման արագությունն է: Ընդամենը մի քանի րոպե, և արդեն կարող ենք համեմել աղցանը կամ մեկ այլ ուտեստ: Մի մտահոգվեք տնական մայոնեզում հում ձվի առկայության համար. Դրանք այս դեպքում բացառվում են:

Տանը մայոնեզ պատրաստելու համար լավագույնն է օգտագործել առանց հոտի բուսական յուղ: Եվ ընտրել 5%-անոց քացախ: Եթե ​​տանը կա 9%-անոց, ապա ավելացրեք ոչ թե 2, այլ 1.5 ճաշի գդալ: Դուք նույնիսկ կարող եք քացախը փոխարինել կիտրոնի հյութով: Ավելացրեք 3 ճաշի գդալ և կարող եք օգտագործել կաթնային մայոնեզը:

Կաթնային մայոնեզ առանց ձվի

Կաթնային մայոնեզ առանց ձվի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կաթ 100 մլ
  • Արևածաղկի ձեթ 200 մլ
  • Մանանեխ 1 թեյի գդալ
  • Աղ 0,5 թեյի գդալ
  • Շաքարավազ 2 թեյի գդալ
  • Քացախ 2 ճաշի գդալ

Կաթնային մայոնեզ առանց ձվի

Կաթնային մայոնեզ առանց ձվի. Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել նույն ջերմաստիճանի բուսական յուղն ու կաթը:
  2. Ավելացնել աղ, շաքար և հարել բլենդերով, մինչև որ պնդանա:
  3. Ավելացնել մանանեխն ու քացախը և հարել մինչև համասեռ դառնա:

Կաթնային մայոնեզ առանց ձվի

Սա տնական մայոնեզի ամենապարզ  բաղադրատոմսն է, որն այժմ հայտնվել է ձեր խոհարարական գրքում: Այս ունիվերսալ սոուսը կատարյալ է ցանկացած ուտեստի համար: Համաձայնեք, որ տնականը միշտ ավելի համեղ է:

Կաթնային մայոնեզն առանց ձվի պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տնական մայոեզ

Խնդրում ենք Գնահատեք