Կաթնաշոռային նախուտեստ. Ամառային զովացնող աղցան
Երբեմն ես սիրում եմ ընկերների հետ հավաքվել մի մեծ ընկերությունում և ժամանակ անցկացնել բնության գրկում կամ տան բակում: Բոլորը խորտիկներ են բերում, և մենք նստում ու զրուցում ենք մինչ երեկո: Վերջին հանդիպման ժամանակ բոլորը հարցնում էին, թե որտեղից եմ գնել հացի վրա քսելու նման ախորժելի մածուկ: Եվ երբ իմացան, թե ինչից եմ պատրաստել կաթնաշոռի մածուկը, նրանք զարմացան:
Փաստորեն, գաղտնիքը պարզ է. Անհրաժեշտ է յոգուրտը լավ աղ անել և լրացնել այն տարբեր հավելումներով և համեմունքներով: Այսպիսով, մի քանի ժամից դուք կստանաք իսկական փափուկ պանիր: Խանութում նման քսուքի բանկա կարժենա հեքիաթային գումար: Իսկ դա դուք ստանում եք սովորական յոգուրտի գնով: Բավական շահավետ է:
Կաթնաշոռային նախուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հունական յոգուրտ 500 մլ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Սխտոր 3 պճեղ
- Ռեհան 10 գ
- Աղացած կարմիր պղպեղ 0,5 թեյի գդալ
- Թթու դրած պղպեղ 1 հատ
Կաթնաշոռային նախուտեստ. Պատրաստման եղանակը
- Յոգուրտը խառնել աղի հետ: Տեղադրել մաղը խորը ամանի մեջ և ծածկել այն թանզիֆով: Յոգուրտը լցնել մաղի մեջ, ոլորել և դնել սառնարանում 4 ժամ:
- Ձեռքերով ամեն ժամ ճզմել հեղուկը պանրից կամ անընդհատ թողնել մամլիչի տակ: Արդյունքում պետք է ունենաք թանձր զանգված.
- Յոգուրտը դնել ամանի մեջ, ճզմել սխտորը, ավելացնել 5 թակած ռեհանի տերև և թթու պղպեղ՝ մանր խորանարդներով կտրատած:
- Խառնել մածուկը և ավելացնել կարմիր պղպեղ: Կրկին մանրակրկիտ խառնել:
- Մատուցելիս հացի վրա քսել:
Վերջերս փորձեցի պանիրը մատուցել որպես նախուտեստների սոուս, և այն հաջող ստացվեց:
Կաթնաշոռային նախուտեստը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով շքեղ աղցան