Շատերը կաթնաշոռային պանրիկները կապում են անհոգ մանկության հետ: Բայց մեր սիրելի համով քաղցրավենիք քիչ կարելի է հանդիպել խանութներում: Այս դեպքում ելքը բավականին պարզ է՝ ինքներդ պատրաստեք տնական պանրիկներ շոկոլադե գլազուրով: Մանավանդ որ ջնարակված կաթնաշոռային պանրիկների պատրաստման մեջ բարդ բան չկա։
Այս բաղադրատոմսով դուք կկարողանաք պատրաստել ինչպես սովորական վանիլի այնպես էլ շոկոլադե համով կաթնաշոռ։ Դրա համար անհրաժեշտ է միայն կաթնաշոռային զանգվածը բաժանել երկու մասի, իսկ հետո մի կեսի մեջ լցնել հալած շոկոլադը։
Փորձեք երկու համով պանրիկներն էլ և որոշեք ձեր նախընտրածը:
Տնական կաթնաշոռային պանրիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթնաշոռ 400 գ
_Մուգ շոկոլադ 50 գ
_Կաթնային շոկոլադ 200 գ
_Արևածաղկի ձեթ 40 գ
_Վանիլի էքստրակտ 1 թեյի գդալ
_Ընկույզ 50 գ
_Շաքարի փոշի 20 գ
_Կարագ 50 գ
Տնական կաթնաշոռային պանրիկներ. Պատրաստման եղանակը
_Խորը ամանի մեջ խառնել կաթնաշոռը, հալեցրած կարագը և շաքարի փոշին։ Համի համար ավելացնել վանիլի էքստրակտ: Ամեն ինչ հարել բլենդերով:
_Ստացված զանգվածի կեսը տեղափոխում ենք առանձին տարայի մեջ, ավելացնել հալած մուգ շոկոլադը և մանրակրկիտ խառնել։
_Պատրաստի կաթնաշոռային զանգվածները լցնել հրուշակեղենի տոպրակների մեջ, դրանցով
լցնել սիլիկոնե կաղապարները, վերևը հարթեցնել բահիկով:
_Լցված ձևամանները դնել սառնարանում 2-3 ժամ, մինչև ամբողջությամբ պնդանա։
_Այժմ պատրաստենք ջնարակը:
_Կաթսայի մեջ լցնել կաթնային շոկոլադը և առանց հոտի արևածաղկի ձեթը։ Տաքացնել մինչև շոկոլադը հալվի։
_Ընկույզը թեթև տապակել, մանրացնել և ավելացնել շոկոլադի մեջ, մանրակրկիտ խառնել։
_Պատրաստի ջնարակը լցնել բարձր բաժակի մեջ: Սառած պանրիկների մեջ դանակ խրել և հերթով թաթախել տաք շոկոլադե գլազուրի մեջ։
_Շոկոլադապատ պանրիկները դնել ցանցի վրա, որ ավելորդ շոկոլադը կաթի:
_Այնուհետև պանրիկները շարել սկուտեղի վրա և դնել սառնարանում 15-20 րոպե, որպեսզի գլազուրը կայունանա։
Պատրաստի կաթնաշոռով աղանդերն այնքան համեղ է , որ անհետանում է սեղանից բառացիորեն րոպեների ընթացքում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ առանց ջեռոցի Չիզքեյք