Կաթնաշոռով աղանդեր. Այս քաղցրավենիքը կուրախացնի ձեր փոքրիկներին
Ես միշտ սառնարանում ունեմ տնական թարմ կաթնաշոռ, երբեք այն խանութից չեմ գնում: Թարմ կաթնաշոռը մեր տանը չեն ուտում, բայց քաղցրավենիքը՝ մեծ հաճույքով: Այսօր ես ձեզ հետ կկիսեմ մինի բլիթների բաղադրատոմսը, որը սովորել եմ տատիկիցս:
Ես օգտագործում եմ, ինչպես արդեն նշեցի, տնական կաթնաշոռ, այն չպետք է լինի շատ խոնավ կամ չոր: Կաթնաշոռը պատառաքաղով հունցում եմ ու սկսում խմոր պատրաստել:
Կաթնաշոռով աղանդեր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթնաշոռ 500 գրամ
_Ձու 2 հատ
_Սոդա 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
_Մի պտղունց աղ
_Ալյուր 9-12 ճաշի գդալ
_Սպիտակաձավար 2-3 ճաշի գդալ
Կաթնաշոռով աղանդեր. Պատրաստման եղանակը
_Պետք է 500 գրամ կաթնաշոռին ավելացնել 2 ձու, ոչ լիքը թեյի գդալ սոդա, մի պտղունց աղ, 3 ճաշի գդալ շաքար:
_Խառնել ամեն ինչ և սկսել մաս մաս ավելացնել ալյուրը:
_Պահանջվում է մոտ 9 ճաշի գդալ ալյուր:
_Խմորին պետք չէ շատ ալյուր անել, այն պետք է կպչի ձեռքերին:
_Գնդիկներ ձևավորելու համար ձեռքերին բուսական յուղ քսել և մի փոքր խմոր վերցնել, գնդի ձև տալ:
_Այժմ բոլոր գնդիկները պետք է գլորել սպիտակաձավարի մեջ:
_Երբ բոլոր գնդիկները պատրաստ լինեն, կարող եք սկսել տապակել դրանք:
_Տապակել մասերով, բուսական յուղով, միջին կրակի վրա, մոտ 5-6 րոպե:
Սրանք այն գեղեցկություններն են, որ ստացվում են շատ համեղ փափուկ:
Կաթնաշոռով աղանդերը պատրաստ է:
Տեսանյութ
Մանր պոնչիկներ