Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Այս նրբությունը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է 1 բաժակ կաթնաշոռ և մի փոքր հավես

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ինքնուրույն պատրաստեք Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ, եթե չեք ցանկանում գնել քաղցրավենիքներ, չնայած այժմ անհնար է գտնել մի խանութ, որտեղ տարբեր թխուկներով վաճառասեղան չլինի։

Մարդիկ տարբեր ժամանակներում օգտագործել են թխուկները տարբեր ձևերով։ Այս աղանդերի ֆունկցիոնալությունը այնքան բազմազան էր, որ կային հատուկ գինու թխվածքաբլիթների բաղադրատոմսեր:

Այժմ այս տեսակի աղանդերը ալկոհոլի հետ չեն օգտագործում։ Հավանական է, որ նման միտումը դադարել է տարածված լինել այն բանից հետո, երբ թխվածքաբլիթները ներթափանցեցին զանգվածային սպառման մշակույթ:

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Բաղադրիչներ

_կաթնաշոռ — 200 գ

_կոկոսի փաթիլներ — 4 ճաշի գդալ

_կարագ — 80 գ

_շաքարավազ — 6 ճաշի գդալ

_աղ — մի պտղունց

_փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ

_ալյուր — 200 գ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Կաթնաշոռին ավելացնել կարագ, լցնել երկու ճաշի գդալ շաքարավազ, աղ և խառնել մինչև հարթ լինի։ Կաթնաշոռի զանգվածին կարելի է ավելացնել նաև վանիլային շաքար՝ ըստ ճաշակի։

_Ալյուրը փխրեցուցիչով մաղել կաթնաշոռային զանգվածի մեջ, հունցել առաձգական և խիտ խմորը։

_Խմորի գունդը բաժանել երկու մասի, գրտնակել մեկ սմ-ից բարակ շերտերով։

_Հավասարեցնել շերտերը եզրերի երկայնքով՝ ստեղծելով ուղղանկյուններ։ Շերտերի մակերեսին շաքարավազ և կոկոսի փաթիլներ ցանել, փաթաթել ռուլետի նման։

_Ռուլետները բաժանել մոտ 3-5 սմ երկարությամբ կտորների, ապագա թխվածքաբլիթները դնել յուղաթղթով պատված ջեռոցի տապակի վրա։

_Թխվածքաբլիթները պետք է թխել 180 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե։

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Պատրաստ լինելուց հետո չմոռանաք թխվածքաբլիթներին ցանել շաքարի փոշի։ Կաթնաշոռի շնորհիվ այն ներսից փափուկ և քնքուշ է ստացվում, շատ քաղցր է, կոկոսի երանգով։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք