Կաթնաշոռով կարկանդակ. Այս թխվածքը շատ նուրբ է ու հալչում է բերանում: Այնպես որ, եկեք պատրաստենք շատ համեղ կարկանդակ կաթնաշոռով և խրթխրթան փշրանքներով։
Կաթնաշոռով կարկանդակ. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
— ալյուր 150 գ
— օսլա 30 գ
— ձու 3 հատ
— փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
— շաքարավազ 60 գ
— կարագ 140 գ
Միջուկը պատրաստելու համար.
— կաթնաշոռ 500 գ
— ձու 2 հատ
— շաքարավազ 100 գ
— վանիլային շաքար 1 տուփ
Շտրեյզել պատրաստելու համար.
— ալյուր 80 գ
— շաքարավազ 80 գ
— կարագ 40 գ
Կաթնաշոռով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Ալյուրը մաղել, և դրան ավելացնել փխրեցուցիչ, կարտոֆիլի կամ եգիպտացորենի օսլա, աղ և զանգվածը լավ խառնել։
_Փափկած կարագը շաքարավազի հետ հարել մինչև փարթամ դառնալը։
_Հատ առ հատ ձու ներմուծում և յուրաքանչյուրից հետո զգուշորեն հարել հարիչով։
_Չոր խառնուրդը լցնել մասերով և հարել մինչև հարթ զանգված ստացվի:
_Միջուկի համար կաթնաշոռը խառնել շաքարավազի, վանիլային շաքարի և ձվի հետ։ Զանգվածը հարել բլենդերով։
_Շտրեյզելի համար խառնել բոլոր բաղադրիչները և ձեռքերով մանրացնել դրանք փշրանքների տեսքով։
_Ջեռոցի տապակը յուղել բուսայուղով կամ ծածկել յուղաթղթով։
_Խմորը փռել, հարթեցնել և վրան դնել կաթնաշոռով միջուկը, նույնպես հարթեցնել ամբողջ մակերեսով։
_Վերջում վրան շաղ տալ փշրանքները:
_Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել 40-50 րոպե։
Կաթնաշոռով կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ