Կաթնաշոռով կարկանդակ թեյի համար. Այս հիանալի թխվածքի խմորն ամպի նման քնքուշ է, համեղ ու շատ նուրբ

Կաթնաշոռով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Կաթնաշոռով կարկանդակը նուրբ միջուկով և փափուկ խմորով համեղ խմորեղեն է: Փորձառու հրուշակագործները, խոհարարները և հացթուխները անընդհատ փորձեր են անում խմորի հետ՝ փորձելով ստանալ ավելի փափուկ և դիմացկուն հյուսվածք:

Եկեք պատրաստենք համեղ ու նուրբ կաթնաշոռով կարկանդակ:

Կաթնաշոռով կարկանդակ

Կաթնաշոռով կարկանդակ. Բաղադրիչներ

_ կարագ — 160 գ

_ շաքարավազ — 210 գ

_ հավի ձու — 2 հատ

_ ալյուր — 340 գ

_ թթվասեր — 260 գ

_ պահածոյացված դեղձ — 1 բանկա

_ աղ — 1/3 թեյի գդալ

_ վանիլին — 1/2 թեյի գդալ

_ փխրեցուցիչ — 10 գ

_ կաթնաշոռ — 350 գ

Կաթնաշոռով կարկանդակ

Կաթնաշոռով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_ 100 գրամ կարագը խառնում ենք 100 գրամ շաքարավազի հետ։ Խառնել մթերքները, մինչև շաքարի հատիկները լուծվեն կարագի մեջ:

_ Ձվերը կոտրել խառնուրդի մեջ, թեթևակի խառնել: 220 գրամ թթվասերը մաս-մաս խառնել զանգվածի մեջ՝ շարունակելով բաղադրիչները հարել հարիչով։

_ Ստացված զանգվածի մեջ լցնել 220 գրամ ալյուր, փխրեցուցիչ, բահիկով շաղախել խմորը։ Խմորին աղ անել, խառնել և դնել նախապես բուսայուղով յուղած տապակի մեջ։

_ Խմորը ձևամանի մեջ հավասարաչափ բաշխել, վրան շարել պահածոյացված միրգը։

_ Կաթնաշոռով տարայի մեջ մի երկու ճաշի գդալ շաքարավազ, նույնքան էլ թթվասեր լցնել։

_ Խառնուրդի վրա ցանել վանիլով, ավելի համասեռ դարձնելու համար ցանկության դեպքում կարող եք ձու ավելացնել։

_ Հարել մթերքները բլենդերով մինչև կրեմանման դառնալը։ Կաղապարի մեջ կրեմը քսում ենք պահածոյացված մրգի վրա։

_ Առանձին ամանի մեջ մնացած կարագը խառնել ալյուրի և շաքարավազի հետ։

_ Բաղադրիչները ձեռքով տրորել փշրանքներով, ցանել կարկանդակի կրեմային զանգվածի վրա։

_ Մակերևույթի վրա փշրանքները հարթեցնելուց հետո կարող եք տորթ թխել։ Ջեռոցը տաքացնել 170 աստիճան, խմորեղենը թխել 60 րոպե։

Կաթնաշոռով կարկանդակ

Թխվածքի պատրաստ լինելը ստուգելու համար այն ծակեք չոփիկով:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք