Կաթնաշոռով կարկանդակը նուրբ միջուկով և փափուկ խմորով համեղ խմորեղեն է: Փորձառու հրուշակագործները, խոհարարները և հացթուխները անընդհատ փորձեր են անում խմորի հետ՝ փորձելով ստանալ ավելի փափուկ և դիմացկուն հյուսվածք:
Եկեք պատրաստենք համեղ ու նուրբ կաթնաշոռով կարկանդակ:
Կաթնաշոռով կարկանդակ. Բաղադրիչներ
_ կարագ — 160 գ
_ շաքարավազ — 210 գ
_ հավի ձու — 2 հատ
_ ալյուր — 340 գ
_ թթվասեր — 260 գ
_ պահածոյացված դեղձ — 1 բանկա
_ աղ — 1/3 թեյի գդալ
_ վանիլին — 1/2 թեյի գդալ
_ փխրեցուցիչ — 10 գ
_ կաթնաշոռ — 350 գ
Կաթնաշոռով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_ 100 գրամ կարագը խառնում ենք 100 գրամ շաքարավազի հետ։ Խառնել մթերքները, մինչև շաքարի հատիկները լուծվեն կարագի մեջ:
_ Ձվերը կոտրել խառնուրդի մեջ, թեթևակի խառնել: 220 գրամ թթվասերը մաս-մաս խառնել զանգվածի մեջ՝ շարունակելով բաղադրիչները հարել հարիչով։
_ Ստացված զանգվածի մեջ լցնել 220 գրամ ալյուր, փխրեցուցիչ, բահիկով շաղախել խմորը։ Խմորին աղ անել, խառնել և դնել նախապես բուսայուղով յուղած տապակի մեջ։
_ Խմորը ձևամանի մեջ հավասարաչափ բաշխել, վրան շարել պահածոյացված միրգը։
_ Կաթնաշոռով տարայի մեջ մի երկու ճաշի գդալ շաքարավազ, նույնքան էլ թթվասեր լցնել։
_ Խառնուրդի վրա ցանել վանիլով, ավելի համասեռ դարձնելու համար ցանկության դեպքում կարող եք ձու ավելացնել։
_ Հարել մթերքները բլենդերով մինչև կրեմանման դառնալը։ Կաղապարի մեջ կրեմը քսում ենք պահածոյացված մրգի վրա։
_ Առանձին ամանի մեջ մնացած կարագը խառնել ալյուրի և շաքարավազի հետ։
_ Բաղադրիչները ձեռքով տրորել փշրանքներով, ցանել կարկանդակի կրեմային զանգվածի վրա։
_ Մակերևույթի վրա փշրանքները հարթեցնելուց հետո կարող եք տորթ թխել։ Ջեռոցը տաքացնել 170 աստիճան, խմորեղենը թխել 60 րոպե։
Թխվածքի պատրաստ լինելը ստուգելու համար այն ծակեք չոփիկով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ