Կաթնաշոռով ռուլետիկներ. Նրբահամ քաղցրավենիք, փափուկ և թեթև են ստացվում
Փափուկ ու խոնավ, կաթնաշոռի ռուլետիկները հիանալի հավելում են թեյին, դրանք կարող են պատրաստվել նաև տոնական սեղանի համար: Մեր երեխաները շատ են սիրում այս համեղ թխվածքը:
Կաթնաշոռով ռուլետիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Շերտավոր խմոր 1 փաթեթ
_Կարագ կամ մարգարին 250 գր
_Կաթնաշոռ 500 գր
_Ձու 4 ձու
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
Կաթնաշոռով ռուլետիկներ. Պատրաստման եղանակը
_Կարագը նախապես հանել սառնարանից և երբ հալվի՝ տրորել ձվերի, աղի, շաքարի և կաթնաշոռի հետ: Դա կարելի է անել ձեռքի բլենդերով կամ հարիչով:
_Զանգվածը բաժանել 4 մասի:
_Զանգվածի մի մասը տարածել խմորի շերտի վրա, ծածկել խմորի մեկ այլ շերտով և փաթաթել ռուլետ:
_Նույնկերպ, պետք է պատրաստել երկրորդ ռուլետը:
_Այժմ ռուլետները փաթաթել յուղաթղթով և դնել սառցարանը, որպեսզի դրանք պնդանան և հեշտ կտրվեն:
_ Ռուլետները կտրել մասերով և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
_Պետք է թխել 200 աստիճանով մոտ 10 րոպե, բայց առաջնորդվեք ձեր ջեռոցի յուրահատկությամբ:
_Սառած ռուլետիկների վրա ցանել շաքարի փոշի:
Բաղադրատոմսը լավն է, քանի որ շերտավոր խմորը, երբ սառչելիս չի քանդվում, իսկ կաթնաշոռի շնորհիվ ռուլետիկները խոնավ և փափուկ են մնում:
Շատ մատչելի բաղադրատոմս է, մթերքների հավաքածուն նվազագույն է, բայց ստացվում է շատ համեղ թխվածք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շերտավոր գաթա