Կաթնաշոռով քաղցրավենիք. Համեղ և փափուկ այս կարկանդակն այնքան համեղ և նուրբ է, որը սիրում են նույնիսկ երեխաները, որոնց համար դժվար է ցանկացած ձևով կաթնաշոռ ուտելը:
Կաթնաշոռով քաղցրավենիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթնաշոռ 400 գ
_Ձու 2 հատ
_Շաքարավազ 4 ճաշի գդալ
_Սպիտակաձավար 5 ճաշի գդալ
_Դեղձ 2 հատ
Կաթնաշոռով քաղցրավենիք. Պատրաստման եղանակը
_Կաթնաշոռը ձվերի հետ խառնել՝ մինչև հարթվի և ավելացնել շաքարավազը:
_Լցնել սպիտակաձավարը և զանգվածը խառնել ձեռքի բլենդերով:
_Թողնել 20 րոպե, որպեսզի սպիտակաձավարը ուռչի: Կտրել դեղձը շերտերով:
Հուշում. Բոլորը վերցնում են տարբեր յուղայնությամբ կաթնաշոռ, հետևաբար, սպիտակաձավարի քանակը կարող է տարբեր լինել, եթե զանգվածը ջրիկ լինի՝ մի քիչ էլ ավելացրեք:
_Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով և բուսական յուղ քսել:
_Լցնել կաթնաշոռով զանգվածը, հարթեցնել և դեղձի շերտերը շարել վրան:
_Պետք է դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխել 30 րոպե:
_Եթե ուզում եք տապակի մեջ թխել այս կարկանդակը, ապա այն պետք է լավ յուղել, լցնել զանգվածը և դեղձը:
_Ծածկել կափարիչով և թխել թույլ կրակի վրա 5-7 րոպե:
_Ափսեի օգնությամբ շրջել և թխել ևս 5 րոպե:
Կարկանդակը համեղ է, խոնավ և շատ անուշաբույր: Թխվածքի համար կարող եք պատրաստել նաև թթվասերով կամ շաքարի փոշիով հարած սերուցքով կրեմ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շոկոլադե մաֆիններ