Կաթնաշոռով և մակարոնով ջեռեփուկ. Անսպասելի համեղ աղանդեր թեյի կամ առավոտյան սուրճի հետ

Կաթնաշոռով և մակարոնով ջեռեփուկ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Սովորական նախաճաշի փոխարեն կարող եք սիրելիների համար պատրաստել Կաթնաշոռով և մակարոնով ջեռեփուկ: Սա հիանալի աղանդեր է, բայց նաև հարմար է որպես հագեցնող նախաճաշ, նույնիսկ, երբ այն սառել է: Որքան մեծ է կաթնաշոռի համամասնությունը, այնքան հյութալի և հաճելի կլինի պատրաստի կերակուրը:

Չամիչից բացի, ցանկացած չորացրած պտուղ կարող է ավելացվել կաթնաշոռի զանգվածին, եթե դրանք մի քանի րոպե նախապես թրջվեն եռման ջրում: Կամ կարող եք ավելացնել թարմ խնձորի կտորներ` դարչինով և ընկույզի փշրանքներ: Դե, իսկ կարագը նպաստում է գայթակղիչ փխրուն կեղևի ստեղծմանը:

Անուշաբույր ջեռեփուկը, կտրված խոշոր խորանարդներով, կարելի է մատուցել թարմ թթվասերով, հարած սերուցքով և քաղցր սոուսով:

Կաթնաշոռով և մակարոնով ջեռեփուկ

Կաթնաշոռով և մակարոնով ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կաթնաշոռ — 300 գ

_Հավի ձու — 2 հատ

_Մակարոնեղեն — 100 գ

_Շաքարավազ — 1,5 ճաշի գդալ

_Աղ — 0.5 թեյի գդալ

_Կարագ — 20 գ

_Չամիչ — 50 գ

_Ցորենի ալյուր — 0.5 ճաշի գդալ

Կաթնաշոռով և մակարոնով ջեռեփուկ

Կաթնաշոռով և մակարոնով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը

_Եփել մակարոն: Եթե ​​ճաշից կամ ընթրիքից մնացել է խաշած մակարոնեղեն, ապա դա նույնպես հիանալի կլինի ջեռեփուկ պատրաստելու համար:

_Լցնել մակարոնը եռացող, աղ արած ջրի մեջ: Անմիջապես խառնել, որպեսզի դրանք չկպչեն հատակին: Թողնել եռա: Եռացնելուց հետո կրակը նվազեցնել և եփել 8-10 րոպե` ըստ փաթեթի ցուցումների: Մակարոնեղենը նետեք քամոցը և ողողեք տաք ջրով, որպեսզի չկպչեն իրար: Թողեք այն որոշ ժամանակ, որպեսզի ավելորդ ջուրը քամվի:

_Կաթնաշոռը լցնել խորը ամանի մեջ: Մեջը կոտրել հավի ձու: Բլենդերով հարել կաթնաշոռի խառնուրդը մինչև հարթվի: Եթե ​​բլենդեր չունեք, տրորեք կաթնաշոռը բարակ ցանցով մաղի միջով, որպեսզի համասեռ լինի:

_Ավելացնել շաքարավազ և աղ: Բույրի համար կարող եք ավելացնել մի պտղունց վանիլին և խառնել:

_Ավելացնել խաշած մակարոնը, խառնել այնքան, մինչև այն լիովին ծածկվի կաթնաշոռի շերտով:

_Զանգվածի մեջ շաղ տալ չամիչ, խառնել: Եթե ​​չամիչը փափուկ չէ, 5-7 րոպե թողնել եռացրած ջի մեջ: Այնուհետև ցամաքեցնել և չորացնել:

_Ջեռոցի խոր տապակը քսել մի փոքր կարագով և ցանել ալյուր: Ալյուրը շրջանաձև շարժումներով տարածեք ամբողջ տապակի վրա:

Կաթնաշոռով և մակարոնով ջեռեփուկ

_Մակարոնեղեն-կաթնաշոռային զանգվածը տեղափոխել տապակի մեջ: Հարթեցնել բահիկով: Մնացած կարագը կտորներով դնել վրան:

_Ջեռոցը տաքացնել 180-190 աստիճան: Թխել 40-60 րոպե մինչև կարմրելը:

Կաթնաշոռով և մակարոնով ջեռեփուկ

Կաթնաշոռով և մակարոնով ջեռեփուկը պատրաստ է: Սպասեք մինչև սառչի, կտրեք մասերով և մատուցեք մի բաժակ տաք թեյի կամ անուշաբույր սուրճի հետ: Ցանկության դեպքում վրան ցանել շաքարի փոշի:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք