Կաղամբով Նոր աղցան. Բանջարեղենից պատրաստվում են բազմաթիվ համեղ և առողջ աղցաններ ՝ տարբեր լրացուցիչ մթերքներով:
Կաղամբը հարմար է տարբեր ուտեստների ու կարկանդակներ լցոնելու համար:
Կաղամբով Նոր աղցան. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
_կաղամբ 200 գ
_թարմ վարունգ 1 հատ
_սամիթ 1 փունջ
_սխտոր 2 պճեղ
_աղ, պղպեղ
_մայոնեզ
Նրբաբլիթ պատրաստելու համար հարկավոր է
_ձու 3 հատ
_կաթ 50 մլ
_աղ
Կաղամբով Նոր աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Ամենահամեղ աղցանը պատրաստվում է երիտասարդ կաղամբից:
_Նրբաբլիթների համար ձվերը պատառաքաղով խառնել աղով և տապակել մի քանի բարակ նրբաբլիթներ, հովացնել և կտրատել բարակ արիշտայի նման:
_Կաղամբը մանրացնել և վարունգը կտրել շերտերով:
_Մանր կտրատել սխտորը կամ անցկացնել մամլիչով: Բայց ավելի լավ է, եթե սխտորը կտորով զգացվում է ուտեստի մեջ, այդպես բույրը ավելի երկար է տևում, քան ճզմածի դեպքում:
_Սամիթը, կարելի է նաև մաղադանոս, պետք է մանր կտրատել:
_Խառնել բոլոր բաղադրիչները, աղ և պղպեղ անել` ըստ ճաշակի:
_Համեմել մայոնեզով կամ թթվասերով` ըստ ճաշակի:
_Եթե աղցանը պատրաստվել է սառնարանից հանած մթերքներից, ապա այն անմիջապես մատուցեք սեղանին: հակառակ դեպքում՝ կարող եք աղցանը դնել սառնարանը 30 րոպե, սառեցնելու համար:
Թարմ և թեթև աղցանը կնվազեցնի ուտեստների յուղայնությունը և կօգնի ավելի արագ մարսել սնունդը:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Թարմ կաղամբով աղցան