Կարամելային տորթ. Նուրբ և խելահեղ համեղ կրեմով, առանց թխելու աղանդեր, որը պատրաստելու համար շատ քիչ ժամանակ է պետք:
Կարամելային տորթի պատրաստումն ամենևին էլ դժվար չէ, բայց այն քնքուշ, հաճելի և ախորժելի է ստացվում: Իրական վայելք քաղցրավենիքի սիրահարների համար, տորթը քաղցր է, նուրբ, փափուկ: Այն ունի շատ համեղ լցոն և նուրբ սերուցք:
Содержание
Կարամելային տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Թխուկներ 600 գ
- Եփած խտացրած կաթ 1 հատ.
- Թթվասեր 300 մլ
- Սերուցք 33%-ոց 200 մլ
- Շաքար 2 ճաշի գդալ
Կարամել
- Շաքար 250 գ
- Կրեմ 250 մլ
- Կարագ 60 գ
Կարամելային տորթ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Սկզբում պետք է կրեմը պատրաստել: Դրա համար խառնել եփած խտացրած կաթն ու թթվասերը, նախ խառնել գդալով, ապա մի քանի րոպե հարիչով հարել: Կրեմը պատրաստ է:
- Ընկղմել բլիթները սառը քաղցր սուրճի մեջ և դրանք շարել առաջին շերտով: Այնուհետև գալիս է կրեմի մի շերտ, բլիթների մի շերտ, կրկին կրեմի մի շերտ և այլն, մինչև որ ամբողջ կրեմը սպառվի:
- Առայժմ տորթը դնել սառնարանում, այս ընթացքում սերուցքը խորը ամանի մեջ հարել, ավելացնել շաքարավազը, խառնել, թողնել 15 րոպե: Այնուհետև հարել հարիչով մինչև փրփրուն թանձր զանգված ստացվի:
- Քսել հարած կրեմը տորթի վրա, կրկին ուղարկել այն սառնարան: Այդ ընթացքում պետք է կարամել պատրաստել, դրա համար սերուցքը տաքացնել թույլ կրակի վրա, չհասցնելով եռման: Լցնել շաքարավազը թավայի մեջ և թողնել որ հալվի, հիմա լցնել տաք սերուցքը և լուծել կարամելը սերուցքի մեջ:
- Զանգվածը միատարր դառնալուց հետո ավելացնել կարագը, որը սենյակային ջերմաստիճան է, խառնել և թողնել ամբողջովին սառչի: Տորթը զարդարել պատրաստի կարամելով և դնել սառնարանում 6-8 ժամ:
Կարամելային տորթը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նուրբ, համեղ, քնքուշ տորթ