Առաջարկում ենք թխել Կարկանդակ կիսելով և խնձորով, յուրահատուկ բաղադրիչն անչափ համեղ է դարձնում թխվածքը:
Բոլորս էլ մանկուց հիշում ենք հատապտուղներով կիսելի համը։ Նրա բույրը մեզ հետ է տանում դեպի հեռավոր անցյալ: Եվ անհոգ ժամանակի ջերմ հիշողությունները սկսում են ջերմացնել հոգին: Ցավոք, կիսել դադարել են այդքան հաճախ եփել: Բայց, եթե դուք չեք ցանկանում կիսել խմել հիմա, ապա առաջարկում ենք մեկ այլ տարբերակ՝ այն օգտագործեք թխվածքներում։
Արդյունքում աղանդերը դառնում է անսովոր վառ ու համեղ։ Այսպիսով, այսօր մենք ձեզ համար պատրաստել ենք բեզեով խնձորի կարկանդակի բաղադրատոմս, որի բույրն անկասկած, կհիացնի բոլորին։
Կարկանդակ կիսելով և խնձորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Ցորենի ալյուր 400 գ
_Ձու 4 հատ
_Կարագ 140 գ
_Շաքարավազ 330 գ
_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
_Փխրեցուցիչ 2 ճաշի գդալ
_Վանիլային շաքարավազ 0,5 ճաշի գդալ
_Խնձոր 3 հատ
_Չոր կիսել 80 գ
Կարկանդակ կիսելով և խնձորով. Պատրաստման եղանակը
_Նախ խոշոր քերիչով անցկացնել սառեցրած կարագը։
_150 գրամ շաքարավազը խառնել թթվասերի, 4 դեղնուցի, ալյուրի և փխրեցուցիչի հետ։ Ստացված զանգվածին ավելացնել քերած կարագը, մանրակրկիտ խառնել:
_Խմորը հունցել։ Բաժանել երկու մասի (մեկը մյուսից մեծ պիտի լինի)։ Խմորը փաթաթել թաղանթով և 30 րոպեով դնում սառնարանում։
_Սկսենք պատրատել բեզեն. 4 սպիտակուցը հարել 180 գրամ շաքարավազի հետ։ Ավելացնել չոր կիսել և վանիլային շաքարավազ։ Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ հարել։
_Խնձորները կտրատում ենք բարակ շերտերով և սկսել կարկանդակը ձևավորել։
_Կաղապարի ներքևի մասում և կողմերի վրա դնել ավելի մեծ կտորով խմորը: Վրան դնել կտրատած խնձորները: Հետո լցնել բեզեն ու հարթեցնել։
_Խմորի փոքր կտորը քերել խոշոր քերիչով և վրան հավասարաչափ տարածել:
_Կարկանդակ 80 րոպեով դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև վերևը կարմրի։
Արդյունքում ստացվում է չքնաղ քնքուշ տորթ, որը պարզապես հալչում է բերանում:
Այսպիսով, շտապեք գնել չոր կիսել՝ պատրաստելու այս անուշաբույր աղանդերը, որի բաղադրատոմսը կցանկանան իմանալ ձեր բոլոր ընկերները։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարակում թխվածք մեր մանկությունից