Կեֆիրով թխվածքաբլիթ. Շատ համեղ և պարզ աղանդեր

Կեֆիրով թխվածքաբլիթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Կեֆիրով թխվածքաբլիթ. Շատ համեղ և պարզ աղանդեր

Եթե ցանկանում եք տնական խմորեղեն պատրաստել, ապա այս պարզ բաղադրատոմսը ձեզ շատ կօգնի: Արագ և համեղ աղանդերի հիանալի տարբերակ են կեֆիրով բլիթները: Խմորի պատրաստման գործընթացը տևում է ընդամենը մի քանի րոպե: Բացի այդ, բաղադրիչներն այնքան պարզ են, որ կարելի է գտնել յուրաքանչյուր խոհանոցում:

Հյուրասիրությունը կարելի է զարդարել կակաչի սերմերով և շաքարի փոշիով կամ ըստ ճաշակի: Կեֆիրով բլիթները արագ, փափուկ և շատ համեղ են ստացվում և անմիջապես անհետանում են սեղանից: Թխեք և ինքներդ համոզվեք:

Կեֆիրով թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածքաբլիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ցորենի ալյուր 2.5 բաժակ

_Աղ 1 պտղունց

_Սոդա 0.5 ճաշի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ 0.5 բաժակ

_Ձու 1 հատ

_Կեֆիր 0.5 բաժակ

_Շաքարավազ 0.5 բաժակ

_Կակաչի սերմ 1 ճաշի գդալ

_Շաքարի փոշի` ըստ ճաշակի

Կեֆիրով թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածքաբլիթ. Պատրաստման եղանակը

_Մաղած ալյուրը խառնել աղի և սոդայի հետ: Լցնել արևածաղկի ձեթը և մանրակրկիտ խառնել:

_Զանգվածին ավելացնել ձուն, կեֆիրը և շաքարը: Խառնել պատառաքաղով:

_Խմորը դնել թեթևակի ալյուրապատ մակերեսի վրա և շարունակել հունցել ձեռքերով:

_Պատրաստի խմորը պետք է լինի փափուկ, առաձգական և չկպչի ձեռքերին:

_Խմորը գրտնակել 5 մմ հաստությամբ: Կտրել թխվածքաբլիթները ձևերով կամ բաժակով:

_Շարել թխվածքաբլիթները յուղաթղթով պատված ջեռոցի տապակի վրա, վրան շաղ տալ կակաչի սերմեր և շաքարի փոշի:

_Կեֆիրով թխվածքները թխել մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 15 րոպե:

Կեֆիրով թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածքաբլիթ

Այս բաղադրատոմսի համաձայն արագ պատրաստվող կեֆիրով բլիթները կարելի է թխել թեկուզ ամեն օր: Հյուրասիրեք ձեր մտերիմներին համեղ խմորեղենով:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մեղրով շատ համեղ և նրբահամ թխվածքաբլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք