Կիտրոնի ջեմ կոճապղպեղով. Իմունիտետը բարձրացնելու համար հիանալի վիտամինային հավաքածու

Կիտրոնի ջեմ կոճապղպեղով Պահածոներ

Այսօր ես ուզում եմ ձեզ հետ կիսվել բաղադրատոմսով, որով կպատրաստեք Կիտրոնի ջեմ կոճապղպեղով:

Ամեն տարի այն պատրաստում եմ, որովհետև կարող է և պետք է օգտագործվի հիմնականում իմունիտետը բարձրացնելու համար: Սակայն նման պահածոն կարելի է օգտագործել հիանալի կարկանդակներ, կեքսներ և նույնիսկ թխվածքաբլիթներ պատրաստելիս։

Ինքնին կոճապղպեղի արմատն առանձնապես հաճելի չէ, այդ իսկ պատճառով այն պետք է խառնել տարբեր հավելումների հետ։ Դրա համար ամենահայտնի դաշնակիցը կիտրոնի հյութն է։ Միասին նրանք ստեղծում են ունիվերսալ միջոց բազմաթիվ հիվանդությունների դեմ։

Կիտրոնի ջեմ կոճապղպեղով

Կոճապղպեղը հիանալի իջեցնում է արյան մեջ գլյուկոզայի և խոլեստերինի մակարդակը, ինչը հարմար է դիաբետիկների համար։ Իսկ կիտրոնն իր հերթին պարունակում է մեծ քանակությամբ բիոֆլավոնոիդներ, եթերներ, սննդային մանրաթելեր և հանքանյութեր, որոնք անհրաժեշտ են օրգանիզմը վարակներից և մրսածությունից պաշտպանելու համար։

Կիտրոնի ջեմ կոճապղպեղով

Կիտրոնի ջեմ կոճապղպեղով. Բաղադրիչներ

_ Կիտրոն 1 կգ

_ Պեկտին 10 գ

_ Շաքարավազ 800 գ

_ Կոճապղպեղ 100 գ

Կիտրոնի ջեմ կոճապղպեղով
Կիտրոնի ջեմ կոճապղպեղով. Պատրաստման եղանակը

_ Սկզբում կիտրոնները լվանալ սոդայով, ապա հոսող ջրի տակ։

_ Կատարել 4 երկայնական կտրվածք և հանել կիտրոնի կեղևը՝ թողնելով միայն միջուկը։

_ Այնուհետև կիտրոնները կտրատել մեծ շերտերով, հանել սերմերը և պտուղները լցնել կաթսայի մեջ:

_ Շաքարավազը խառնել խնձորի պեկտինի հետ, ավելացնել կիտրոնին։

_ Այնուհետև կեղևահան արված կոճապղպեղը մանր քերիչով քերեք։

_ Նշված քանակությամբ կոճապղպեղով ստացվում է շատ հարուստ համ։ Եթե ​​ավելի քաղցր մուրաբաներ եք սիրում, քիչ քերեք։

_ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել և դնել ուժեղ կրակի վրա։

_ Եռման պահից սկսած եռացնել 3 րոպեից ոչ ավել՝ անընդհատ խառնելով։

_ Անջատել կրակը։ Օգտագործելով ընկղմվող բլենդերը, կիտրոնի և կոճապղպեղի խառնուրդը խյուսի աստիճան հարել մինչև հարթ և դոնդողանման զանգված ստացվի:

_ Լցնել զանգվածը բանկաների մեջ և թողնել, որ մի փոքր սառչի։

Կիտրոնի ջեմ կոճապղպեղով

Պահպանեք այս պահածոն սառնարանում կամ նկուղում, կարող եք վստահրեն պահել մինչև 2 տարի:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք