Կիտրոնով թխվածքաբլիթ. Կակաչի սերմերով փափուկ քաղցրավենիք

Կիտրոնով թխվածքաբլիթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Մենք չգիտենք, արդյո՞ք այս Կիտրոնով թխվածքաբլիթը կարելի է անվանել թխվածքաբլիթ: Ավելի շուտ, սրանք փափուկ, կիտրոնի համի և կակաչի սերմերի բույրի շնորհիվ ավելի շատ նման են մեղրաբլիթի:

Այս թխվածքը կատարյալ է ցերեկային խորտիկի համար՝ մի բաժակ սոյայի կաթով երեխաների համար կամ մի բաժակ սուրճի հետ՝ նրանց ծնողների համար:

Կիտրոնով թխվածքաբլիթ

Կիտրոնով թխվածքաբլիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ալյուր 3 բաժակ

_Շագանակագույն շաքարավազ 1,5 բաժակ

_Ընկույզի կարագ 4–5 ճաշի գդալ

_Խոշոր կիտրոնի հյութ և քերուկ 2 հատ

_Կակաչի սերմեր 3–4 ճաշի գդալ

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_Աղ՝ ցանկության դեպքում մի պտղունց

_Բուսական յուղ՝ քսելու համար

Կիտրոնով թխվածքաբլիթ
Կիտրոնով թխվածքաբլիթ. Պատրաստման եղանակը

_Մաղել ալյուրը ամանի մեջ՝ փխրեցուցիչի և աղի հետ միասին։

_Ավելացնել շաքարավազն ու մանրացված քերուկը, խառնել։

_Փոքր ամանի մեջ խառնել 1 բաժակ տաք ջուրը, կիտրոնի հյութը և ձեթը։

_Ստացված զանգվածն ավելացնել ալյուրի ամանի մեջ և մանրակրկիտ խառնել, որպեսզի գնդիկներ չմնան։

_Կակաչի սերմերը 5 րոպե լցնել եռման ջրի մեջ, հետո լցնել մաղի մեջ, թափահարել ավելորդ ջուրը և թեթևակի տրորել դրանք հավանգով և ավելացնել խմորին։

_Մոտավորապես 20×30 սմ չափսի ուղղանկյուն ձևամանը յուղով քսել, լցնել խմորը և դնել նախապես 160 °C տաքացրած ջեռոցում։

_Թխել մինչև պատրաստ լինի, այսինքն ամանի կենտրոնում մտցված լուցկու հատիկը չոր դուրս գա, մոտ 25 րոպե:

_Կտրել մասերով, սառեցնել կամ մատուցել տաք վիճակում։

Կիտրոնով թխվածքաբլիթ

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մեղրով շատ համեղ և նրբահամ թխվածքաբլիթ

Խնդրում ենք Գնահատեք