Կծու աղցան պեկինյան կաղամբով. Ընտանեկան հավաքույթների աղցան
Ես սիրում եմ կծու արևելյան նախուտեստներ: Ամեն անգամ որևէ նոր բան եմ փնտրում: Մի երկու տարի առաջ փորձեցի մի նախուտեստ, որը կորեացի մի կնոջ ալիքում հանդիպեցի: Նա գերազանց է պատրաստում, ավելին, նրա բաղադրատոմսերն ամեն անգամ նոր համ ստանալու հնարավորություն են տալիս:
Կորեական կծու աղցան պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է պեկինյան կաղամբ, գազար և կանաչ սոխ: Իսկ բանջարեղենին համ և փխրուն հյուսվածք տալու համար հարկավոր է դրանք մարինացնել հատուկ սոուսով: Որքան էլ տարօրինակ է, սոյայի սոուսը կարող եք թողնել դարակի վրա, այն ձեզ պետք չի գա:
Կծու աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Պեկինային կաղամբ 750 գ
- Սխտոր 30 գ
- Կոճապղպեղ 15 գ
- Աղ 1 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
- Ջուր 80 մլ
- Կարմիր պղպեղ (աղացած) 1,5 ճաշի գդալ
- Չիլի պղպեղ 0,5 թեյի գդալ
- Ձիթապտղի յուղ 3 ճաշի գդալ
- Գազար 1 հատ
- Կանաչ սոխ 20 գ
- Խնձորի քացախ 2 ճաշի գդալլ
Կծու աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Կաղամբը կտրել: Կտրել տերևները խոշոր կտորներով: Գազարը քերել կորեական քերիչով:
- Կտրել կանաչ սոխը: Պատրաստի բանջարեղենը տեղափոխել խորը ամանի մեջ:
- Այժմ պատրաստեք սոուսը: Սխտորը և կոճապղպեղը, կեղևազերծել, քերել մանր քերիչով:
- Խառնել դրանք ամանի մեջ աղով, շաքարով, պապրիկայով և չիլիով: Այս բաղադրիչները լցնել ջրի մեջ և խառնել:
- Սոուսը լցնել բանջարեղենի վրա, կրկին խառնել: Աղցանը համեմել ձիթապտղի յուղով և խնձորի քացախով: Թող աղցանը մնա առնվազն մեկ ժամ:
Կորեական նախուտեստների մեծամասնության պես, այս աղցան շատ ավելի լավ համ ունի հաջորդ օրը: Այդ ժամանակ բանջարեղենը հագեցած կլինի անուշահոտ սոուսով, կդառնա բավարար կծու և փխրուն:
Ի դեպ ոմանք բացի գազարից և կաղամբից, ուտեստին ավելացնում են նաև բուլղարական պղպեղ, վարունգ՝ բարակ շերտերով կտրված: Իսկ ջրի և քաղցր պղպեղի փոխարեն սոուսի համար վերցնում են սոյայի սոուս: Արդյունքը բոլորովին այլ կծու աղցան է: Այնուամենայնիվ, նման բաղադրատոմսին պետք է ծանոթ լինել:
Կծու աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բրոկոլիով աղցան