Կրեմ բրյուլե աղանդերը վաղուց արդեն համարվում է նրբագույն դասական քաղցրավենիք: Այս քնքշությունը՝ եփած խտացրած կաթի կարամելային համով, ամենանուրբ կրեմն է, որով կարելի է բիսկվիթի շերտերին քսել և ստանալ հիանալի, համեղ տորթ:
Այս կրեմի հետ սովորական հացն անգամ կարող է հիանալի աղանդեր դառնալ, եթե կրեմն օգտագործեք որպես բուտերբրոդի քսուկ։
Կրեմ բրյուլե. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սերուցք 35%-ից ոչ պակաս — 500 մլ
_Եփած խտացրած կաթ — 1 բանկա
Նախապատրաստում՝ 5 րոպե
Պատրաստում՝ 10 րոպե
Արդյունքը՝ 700 գր
Կրեմ բրյուլե. Պատրաստման եղանակը
_Սերուցքը լավ սառեցնել և հարիչով հարել բարձր արագությամբ մինչև կրեմի աստիճանի հասնելը։ Որպեսզի կրեմը լավ հարվի, հարիչ ոտիկներն ու ամանը կարող եք մի քանի րոպե դնել սառնարանում։
_Շարունակելով հարել սերուցքը՝ ավելացնել 2 ճաշի գդալ եփած խտացրած կաթ։
_Սերուցքը հարել մինչև պինդ փրփուրի աստիճան:
_Այսպես ավելացնել ամբողջ խտացրած կաթը, կրեմը հարել այնքան, որ ստացվի միատարր զանգված։
_Կրեմի մեջ կարող են մնալ եփած խտացրած կաթի փոքրիկ գնդիկներ, որոնք շատ օգտակար եղան կլինեն ու էլ ավելի կհարստացնեն կրեմի համը։
_ Կարող եք ավելացնել խտացրած կաթ:
Այժմ արդեն կարող եք տորթը պատել պատրաստի կրեմով։
Պատրաստի կրեմը փակ տարայի մեջ կարող եք պահել սառնարանում։
Բարի ախորժակ: