Համեղ թխվածքաբլիթներ. Ստացվում են շատ փափուկ և եթերային

Համեղ թխվածքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Առաջարկում ենք պատրաստել մածունով և ամենապարզ մթերքներով Համեղ թխվածքաբլիթներ:

Խմորը բազմակողմանի է, դրանով կարելի է տարբեր միջուկներով թխվածքներ պատրաստել։ Դրանք միշտ փափուկ և եթերային կստացվեն:

Համեղ թխվածքաբլիթներ

Համեղ թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ձու 1 հատ

_Բուսական յուղ 50 մլ

_Մածուն 120 մլ

_Շաքարավազ 30 գր

_Ալյուր մոտ 250 գր

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

Համեղ թխվածքաբլիթներ

Համեղ թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Մթերքները պետք է լինեն սենյակային ջերմաստիճանում, որպեսզի խմորը համասեռ լինի։

_Ձուն, մի պտղունց աղն ու շաքարավազը հարել խառնիչով։

_Լցնել բուսայուղը և մածունը, խառնել, մինչև հարթվի։

_Ալյուրը մաղել և խառնել փխրեցուցիչի հետ, քիչ — քիչ լցնել զանգվածի մեջ և հունցել։

_Խմորը փափուկ և առաձգական, ոչ կպչուն դարձնելու համար կարող է մի փոքր ավելի ալյուր անհրաժեշտ լինել:

_Սեղանին ալյուր ցանել, գրտնակել 5 մմ հաստությամբ շերտ։

_Կտրել շրջանակներ, ծալել և մատներով սեղմել դրանք մեջտեղում:

_Մի կողմից շաքարավազի մեջ թաթախել և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։

_Թխել 180 աստիճանով մոտ 20 րոպե։

Համեղ թխվածքաբլիթներ

Նուրբ, փափուկ, խրթխրթան թխվածքաբլիթները կարող եք մատուցել թեյի հետ, պատրաստել տոնական օրերին։

Խմորը առաձգական է, կարող եք օգտագործել ցանկացած միջուկ, օրինակ՝ թարմ կամ պահածոյացված կեռաս, մեղրով կամ կակաչի սերմերով մանրացրած ընկույզ, չորացրած մրգի կտորներ և այս հավելումներով թխվածքներ պատրաստել։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Արագ Պեսոչնի պեչենի

Խնդրում ենք Գնահատեք