Համեղ թխվածք մուրաբայով. Նախաճաշին թեյի համար ամենապարզ, բայց շատ համեղ կարկանդակ:
Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի պահարանում ունի մուրաբա, սոդա, ալյուր, և կարող է ցանկացած պահի պատրաստել այս կարկանդակը կամ օգտագործել այն որպես օրիգինալ աղանդերի հիմք՝ կրեմով կամ շոկոլադե գլազուրով ծածկելով:
Համեղ թխվածք մուրաբայով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ ձու 3 հատ
_ բուսական յուղ 50 գ
_ սոդա 0,5 թեյի գդալ
_ ալյուր 200 գ
_ ընկույզ և չրեր՝ ըստ ճաշակի
Համեղ թխվածք մուրաբայով. Պատրաստման եղանակը
_ Մուրաբան խառնել սոդայի հետ և զանգվածը հարիչով հարել այնքան, մինչև թթվային միջավայրում սոդայի ռեակցիան դադարի։
_ Ավելացնել ձվերը, հարիչով լավ խառնել, մինչև հարթ լինի։
_ Լցնել բուսայուղը և խառնել զանգվածը։
_ Ալյուրը մաղել և մաս-մաս լցնել հեղուկ հիմքի մեջ և շաղախել թանձր ու միատարր խմոր։
_ Խմորի մեջ ավելացնել ցանկացած ընկույզ և չորացրած մրգերի կտորներ։ Եթե դուք չեք սիրում այս հավելումները, կարող եք անել առանց դրանց:
_ Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, յուղել և խմորը լցնել մեջը։
_ Թխել 180 աստիճանով մոտ 30 րոպե, բայց առաջնորդվեք ձեր ջեռոցով ու փայտե չոփիկով ստուգեք պատրաստ լինելը։
_ Թխվածքը սառելուց հետո վրան շաքարի փոշի ցանեք։
Նման նուրբ խմորով բիսկվիթին կարող եք քսել նաև յուղալի թթվասերով և շաքարի փոշիով ամենապարզ կրեմ: Վրան ցանել շոկոլադի քերուկ և մատուցել այս ճոխ, հարուստ համով աղանդերը թեյի հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սալորով բիսկվիթ