Համեղ կարկանդակ. Ես այն հետս վերցնում, տանում եմ աշխատանքի և վայելում մեկ բաժակ թեյի կամ կոմպոտի հետ: Ամռանը ես այլ կարկանդակներ չեմ թխում: Բոլորովին հավես չի լինում ժամանակ կորցնել խմորի վրա:
Այս դեպքում ամեն ինչ պարզ է, պետք է միայն խմորը խառնել գդալով, լցնել ջեռոցի կաղապարի վրա, վրան լցնել լցոնը, կրկին՝ խմոր և դնել ջեռոցում: Ստացվում է լավ, շատ համեղ կարկանդակ:
Համեղ կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_2 բաժակ տաք կաթ (մի բաժակը՝ 200 մլ)
_1 բաժակ տաք ջուր
_40 գրամ թարմ խմորիչ
_60 մլ բուսական յուղ
_1 ճաշի գդալ շաքար
_1,5 թեյի գդալ աղ
_5 բաժակ ալյուր
Լցոն
_200 գրամ սպանախ
_1 միջին սոխ
_կես թեյի գդալ աղ
_1 թեյի գդալ պղպեղ
_5 ճաշի գդալ բուսական յուղ
_ֆետա պանրի կտոր (50 գրամ)
Համեղ կարկանդակ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Լավ լվանալ սպանախը և 15 րոպե թողնել ջրի մեջ, ապա նորից լվանալ: Սա կօգնի ազատվել մանր ավազից:
_Կտրտել սպանախը, դնել ամանի մեջ և ծածկել ջրով, թողնել ևս 30 րոպե:
_Ալյուրը լցնել ամանի մեջ, խառնել աղի հետ: Ավելացնել խմորիչ, շաքար, մի բաժակ տաք ջուր, 2 բաժակ տաք կաթ, բուսական յուղ: Գդալով խառնել և թող տաք տեղում մնա, քանի դեռ լցոնն եք պատրաստում:
_Լցնել սպանախը քամոցի մեջ, որ քամվի ջուրը:
_Կտրեք սոխը կես օղակներով և ձեռքով լավ տրորեք սպանախը: Ավելացնել աղ, պղպեղ, յուղ և պանիր: Խառնել ամեն ինչ և լցոնումը պատրաստ է:
_Ջեռոցի կաղապարը յուղել բուսական յուղով և լցնել խմորի կեսը, ապա ավելացնել լցոնը և մնացած խմորը: Խմորը հավասարաչափ տարածեք սիլիկոնե բահիկի օգնությամբ:
_1 ճաշի գդալ թթվասերով կամ կաթով հարած ձուն քսել կարկանդակի վերին մասին, վրան քնջութի սերմեր ցանել:
_Թխել 200 աստիճանով, մինչև կարկանդակն ամբողջովին եփվի: Դա տևում է մոտ 40 րոպե, ժամանակը կարող է տարբերվել, կախված ձեր վառարանից:
Բարի ախորժակ և համեղ տրամադրություն բոլորին:
Տեսանյութ
Արագ պատրաստվող խաչապուրի