Քնքուշ ու Համեղ ռուլետ մատուցելը լավագույն ելքն է, երբ անսպասելի հյուրեր են այցելում:
Ռուլետները համարվում են աղանդերի ամենատարածված և մատչելի տեսակներից մեկը։ Կան տարբեր տեսակի ռուլետներ՝ տարբեր միջուկներով։
Այնուամենայնիվ, խանութի արտադրանքը պարունակում է մեծ քանակությամբ ներկանյութեր, կոնսերվանտներ և համի ուժեղացուցիչներ: Բնական մթերքներով թխված լինելու երաշխիքները կարող են վերագրվել միայն տնական տեսակի ռուլետին։
Ձեր հյուրերին դուր կգա այս աղանդերը, անպայման փորձեք:
Քնքուշ ու Համեղ ռուլետ. Բաղադրիչները
_ հավի ձու — 4 հատ
_ աղ — 1 պտղունց
_ կիտրոն — 0,5 հատ
_ շաքարավազ — 280 գ
_ վանիլին — 1 թեյի գդալ
_ ալյուր — 4 ճաշի գդալ
_ եգիպտացորենի օսլա — 3 ճաշի գդալ
_ դեղնուցներ — 7 հատ
_ ջուր — 40 մլ
_ կաթ — 500 մլ
_ վանիլային էքստրակտ — 1 թեյի գդալ
Քնքուշ ու Համեղ ռուլետ. Պատրաստման եղանակը
_ Նախ պետք է զգուշորեն առանձնացնել սպիտակուցները դեղնուցներից և փաթեթավորել դրանք տարբեր ամանների մեջ։
_ Սպիտակուցներին ավելացնում ենք մի պտղունց աղ և կես կիտրոնի հյութ։
_ Դեղնուցներին ավելացնել 3 ճաշի գդալ շաքարավազ, վանիլին։
_ Դեղնուցները հարիչով հարել մի քանի րոպե՝ մինչև շաքարի հատիկները լուծվեն։
_ Սպիտակուցները հարել նույն կերպ, բայց մինչև բեզեի խտություն ստացվի։ Մնացած հատիկավոր շաքարը աստիճանաբար լցնել սպիտակուցային զանգվածի մեջ՝ չդադարելով հարել։
_ Ալյուրը լցնել դեղնուցների վրա, խմորը շաղախել բահիկով։ Նույն բահիկով զագվածին ավելացնել 2 ճաշի գդալ բեզե, խառնել։ Այնուհետև խմորը լցնել բեզեով ամանի մեջ, զանգվածը զգուշորեն խառնելով հասցնել համասեռ խտության։
_ Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, խմորը տարածել ամբողջ մակերեսով, հավասարաչափ բաշխելով։
_ Բիսկվիթը թխել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում՝ 12 րոպե։
_ Այդ ընթացքում խառնել 150 գրամ շաքարավազը և մեկ գդալ եգիպտացորենի օսլան։ Երեք դեղնուցին ջուր ավելացրեք, կաթսայի մեջ խառնել բաղադրիչները:
_ Խառնուրդը եփել մինչև թանձրանա, մարմանդ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով։ Այնուհետև դնել սառնարանում, որ սառչի։
_ Կաթը լցնել ամանի մեջ, խառնել վանիլի էքստրակտի հետ։ Կիտրոնի կեղևը մանր քերիչով մանրացնել, ավելացնել կաթին։ Միջին կրակի վրա զանգվածը եռացնել, եփել մոտ 6 րոպե։
_ 80 գրամ շաքարավազն ու օսլան լցնել չորս դեղնուցով տարայի մեջ, հարել հարիչով մինչև հարթ լինի։ Խառնուրդին միացնել կիտրոնի կեղևից նախապես քամած կաթը։
_ Խառնուրդը եփեք մինչև թանձրանա և սառչի սառնարանում:
_Բիսկվիթը ռուլետի նման փաթաթել և 10 րոպե թողնել սառնարանում։
_ Այնուհետև բիսկվիթը բացել և վրան քսել կաթնային և դեղնուցային կրեմները։ Ռուլետը նորից փաթաթեք՝ այլևս հետ չբացելով։
_Ռուլետի վրա քսել կրեմները և դնել 5 րոպեով 180 աստիճան տաքացած ջեռոցում։
Արդյունքում անսովոր ու համեղ ռուլետ կստանաք։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ամենահեշտ ռուլետ Դասական տարբերակով