Հավով և ճակնդեղով աղցան. Զարմանալիորեն համեղ ու գեղեցիկ աղցան
Պատրաստված է ամենապարզ և մատչելի բաղադրիչներից: Հիանալի նախուտեստ է տոնական սեղանին մատուցելու համար, շատ համեղ է, հագեցնող և անուշաբույր: Դուք անպայման պետք է փորձեք:
Содержание
Հավով և ճակնդեղով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Հավի կրծքամիս 500 գ
- Եփած գազար 3-4 հատ
- Եփած ճակնդեղ 3-4 հատ
- Պանիր 200 գ
- Սխտոր 3 պճեղ
- Եփած ձու 6 հատ
- Ընկույզ 70 գ
- Չամիչ 50 գ
- Մայոնեզ
- Հավի համեմունք
- Աղացած սև պղպեղ
Հավով և ճակնդեղով աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Սկզբի համար, հավի կրծքամիսը կտրել փոքր կտորներով, աղով և պղպեղով համեմել այն և ավելացնել հավի համեմունքը: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ, տապակել թավայի մեջ բուսական յուղի հավելումով:
- Հետո պանիրը քերել խոշոր քերիչով, այնուհետև նույն կերպ ճակնդեղը, գազարն ու ձվերը քերիչով մանրացնել:
- Այժմ պանրի վրա լցնել ճզմած սխտորը, քերած ճակնդեղի վրա ավելացնել մանրացված ընկույզ, իսկ գազարին ավելացնել չամիչ: Ըստ ճաշակի աղ անել ճակնդեղը և գազարը:
- Հետո մայոնեզ ավելացնել պանրի, ճակնդեղի և գազարի վրա, մանրակրկիտ խառնել:
- Աղցանը հավաքելու համար աղցանի ամանի վրա դնել բացվող օղակ, որի կենտրոնում բաժակ դնել, դրա շուրջ հավը լցնել առաջին շերտով, պանիրը լցնել երկրորդ շերտով, ձվերը լցնել հաջորդ շերտով:
- Թեթևակի մայոնեզ քսել ձվի շերտի վրա, ապա լցնել գազարի շերտ և ծածկել ճակնդեղով, որպես վերջին շերտ:
- Զարդարել վերևի մասը մայոնեզով, կանաչիներով և ձվի սպիտակուցի կտորներով:
Հավով և ճակնդեղով աղցանը պատրաստ է: Ստացվում է գեղեցիկ, էլեգանտ աղցան, ամոթ չէ այն տոնական սեղանի վրա մատուցելը, քան որ այն կդառնա դրա հիմնական զարդը:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հատուկ բաղադրիչով վինեգրետ