Հավով և սնկով աղցան, Հագեցնող ու դյուրամարս ուտեստ
Ամուսինս զարմանում է, թե ինչպես կարող եմ ուտել միայն աղցան և կշտանալ: Նա պնդում է, որ աղցանից երբեք չի կշտանում: Այնպես որ ես նրա համար պատրաստեցի մի աղցան, որը միավորում է հավ, սունկ, ձու և բանջարեղեն: Ամուսինս անմիջապես վերանայեց իր տեսակետները:
Աղցանն իսկապես շատ հագեցնող է: Սխտորը և կորեական գազարները դրան տալիս են յուրահատուկ համ, ուստի նախուտեստը կատարյալ է տոնի համար: Ճիշտն ասած, իմ ընտանիքն այս աղցանը պահանջում է նաև սովորական օրերին: Ահա բաղադրատոմսը:
Հավով և սնկով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի կրծքամիս 250 գ
- Ձու 2 հատ
- Թթու վարունգ 1 հատ
- Կորեական գազար 150 գ
- Սոխ 1 հատ
- Շամպինիոն 50 գ
- Մայոնեզ 50 գ
- Ընկույզ 1 ճաշի գդալ
- Սխտոր 1 պճեղ
- Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Հավով և սնկով աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Սոխը մանր կտրատել և տապակել այն թավայի մեջ բուսական յուղով, մոտ 2 րոպե: Ավելացնել խոշոր կտրատած սունկ, աղ, խառնել և տապակել միջին կրակի վրա 5 րոպե:
- Ձվերը խաշել և մաքրել կեղևից, վարունգը և ձվերը կտրել միջին չափի խորանարդիկներով:
- Եփել հավի կրծքամիսը, սառեցնել և կտրել միջին կտորներով:
- Սունկը, սոխը, կրծամիսը և վարունգը խառնել աղցանի ամանի մեջ: Մարինադից հանել կորեական գազարը, կտրեք մի քանի մասի և լցնել մնացած բաղադրիչների վրա:
- Սխտորն անցկացնել մամլիչով, ավելացնել աղցանի ամանի մեջ, աղ, պղպեղ և մայոնեզ ավելացնել, լավ խառնել:
- Ձևավորել աղցանը մայոնեզով և մանրացված ընկույզով:
Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ աղցանի մեջ օգտագործվում են կորեական գազար ու թթու վարունգ: Հետեւաբար, զգույշ եղեք աղի և պղպեղի հետ: Բացի այդ, մենք տապակելիս սնկին աղ ենք անում:
Մատուցել աղցանը տոնական կամ առօրյա սեղանին:
Հավով և սնկով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ և հագեցնող աղցան