Հատապտուղներով տորթ Ֆանտազիա. Հաճելի էլեգանտ աղանդեր` համերի հարուստ երանգներով

Հատապտուղներով տորթ Ֆանտազիա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Հատապտուղներով տորթ Ֆանտազիա. Հաճելի էլեգանտ աղանդեր` համերի հարուստ երանգներով:

Բալով բազմաշերտ տորթն անմիջապես կգրավի բոլորին իր գեղեցիկ տեսքով, բայց միևնույն ժամանակ նույնիսկ նորաթուխ տանտիրուհին հեշտությամբ կպատրաստի այն:

Տորթի խմորի համար, կակաչի սերմերի փոխարեն, կարող եք ավելացնել մանրացված ընկույզ կամ չամիչ: Բալի փոխարեն, ցանկացած այլ սառեցված կամ պահածոյացված հատապտուղներ կարելի է վերցնել հատապտուղի շերտի համար: Այդ դեպքում շաքարավազի քանակը կարելի է քչացնել:

Հատապտուղներով տորթ Ֆանտազիա

Հատապտուղներով տորթ Ֆանտազիա. Բաղադրությունը

  • Բալ 400 գ
  • Ջուր 200 մլ
  • Շաքար 280 գ
  • Ժելատին 10 գ
  • Ձու 5 հատ
  • Դեղնուց 3 հատ
  • Վանիլին ըստ ճաշակի
  • Կարագ 300 գ
  • Կաթ 100 մլ
  • Ցորենի ալյուր 230 գ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Թթվասեր 1 հատ
  • Կակաչի սերմեր 150 գ
  • Փխրեցուցիչ 1,5 թեյի գդալ
  • Շաքարի փոշի 100 գ
  • Կաթնաշոռային պանիր 100 գ
  • Հատապտուղներ ըստ ճաշակի
  • Խնկունի ըստ ճաշակի
  • Դարչին ըստ ճաշակի
  • Սննդային գունավորում ըստ ճաշակի

Հատապտուղներով տորթ Ֆանտազիա

Հատապտուղներով տորթ Ֆանտազիա. Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորի շերտ. Հարել 2 ձուն մի պտղունց աղով և 160 գ շաքարով: Ավելացնել թթվասեր, լցնել կակաչի սերմերը և 200 գ ալյուրն ու փխրեցուցիչը: Խառնել մինչեւ հարթ զանգված ստացվի: Լցնել զանգվածը մագաղաթով պատված, բացվող ձևամանի մեջ: Թխել խմորը 30 րոպե 180 աստիճանով: Զգուշորեն կտրել թխվածքը 2 շերտի:
  2. Կրեմ. 3 ձուն և 3 դեղնուցը լցնել չայրվող ծածկույթով տապակի մեջ: Ավելացնել վանիլին, 3 ճաշի գդալ ալյուր, լցնել կաթը, խառնել մինչև համասեռ դառնա: Դնել տապակը ցածր կրակի վրա, անընդհատ խառնելով` 10 րոպե, մինչև զանգվածը խտանա: Սառեցված սերուցքը հարել 200 գ փափկած կարագով:
  3. Բալի դոնդողի  շերտ: Կաթսայի մեջ լցնել հալած բալը` անջատված հյութի հետ, լցնել ջուր, ավելացնել մի պտղունց աղ և 3-4 ճաշի գդալ շաքար: Հասցնել եռման, հանել կրակից: Ժելատինը փոքր քանակությամբ ջրի մեջ լուծել, հալեցնել միկրոալիքային վառարանում, կամ ջրային բաղնիքի վրա: Լցնել հալած ժելատինը բալով կաթսայի մեջ, խառնել, թողնել, որ սառչի:
  4. Կաթնաշոռով կրեմ տորթի ծածկույթի համար. Հարել 100 գ փափուկ կարագը շաքարի փոշու հետ մինչև լավ սպիտակի: Ավելացնել մի պտղունց վանիլին և կաթնաշոռային պանիր: Կրկին հարել:
  5. Տորթը հավաքելը. Առաջին շերտը դնել բացվող ձևամանի ներքևի մասում, քսել դեղնուցային կրեմն ամբողջությամբ, վրան լցնել բալի դոնդողի զանգվածը, ծածկել խմորի երկրորդ շերտով:
  6. Տորթը գիշերվա ընթացքում թողնել սառնարանի մեջ: Հանել ձևամանի օղակը, պատել ամբողջ տորթը կաթնաշոռով և կարագով կրեմով: Զարդարել ըստ ցանկության:
  7. Տորթի վրա քսելու համար կաթնաշոռի կրեմի փոխարեն, կարող եք օգտագործել ցանկացած այլ կրեմ:

Հատապտուղներով տորթ Ֆանտազիա

Հատապտուղներով տորթ Ֆանտազիան պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք