Հատապտուղներով քաղցրավենիք. Փափուկ և թեթև աղանդեր
Թխվածքաբլիթը, ստացվում է շատ փափուկ և եթերային, հիանալի համադրվում է տարբեր թարմ հատապտուղների և մրգերի կտորներով ձեր ճաշակով:
Ցանկության դեպքում դրա համար կարող եք պատրաստել նաև շաքարի փոշիով հարած թթվասերով կրեմ:
Содержание
Հատապտուղներով քաղցրավենիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ալյուր 2 բաժակ
- Ձու 2 հատ
- Վանիլին` ըստ ճաշակի
- Շաքար 1 բաժակ
- Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
- Սոդա 1/3 թեյի գդալ
- Կաթ 8 ճաշի գդալ
- Բուսական յուղ 8 ճաշի գդալ
- Հատապտուղներ 300 գ
Հատապտուղներով քաղցրավենիք. Պատրաստման եղանակը
- Ձուն հարել մի պտղունց աղով և շաքարն ավելացնել, հարել, ավելացնել կաթ և բուսական յուղ, խառնել մինչև համասեռ դառնա:
- Լցնել մաղած ալյուրը, փխրեցուցիչը և սոդան, խմոր անել:
- Խառնել հատապտուղները մի գդալ ալյուրով:
- Հուշում. Հատապտուղների հոսքը կանխելու համար ավելի լավ է դրանք խառնել 1 — 2 ճաշի գդալ օսլայի հետ:
- Խմորի մեջ ավելացնել հատապտուղները և զգուշորեն խառնել:
- Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և խմորը լցնել մեջը, կարելի է վերևից էլ մի քանի հատապտուղ դնել:
- Պետք է թխել նախապես 180 աստիճանով տաքացրած ջեռոցում մոտ 30 — 40 րոպե: Ստուգել պատրաստ է, թէ ոչ՝ ըստ ձեր վառարանի:
- Սառած խմորեղենի վրա ցանել շաքարի փոշի կամ պատրաստել թթվասերով կրեմ և խմորեղենը ծածկել դրանով:
Կարկանդակը շատ փափուկ և թեթև կլինի, հատապտուղները և մրգերը կհամապատասխանեն ձեր ճաշակին: Համի համար կարող եք ավելացնել ոչ թե վանիլին, այլ թարմ ցիտրուսային կեղևի քերուկ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Անտառի խրճիթ