Հարած աղանդեր մուրաբայով. Քչերն են հասկանում, թե ինչից է դա պատրաստված: Բայց միանշանակ դուր է գալիս բոլորին:
Մանկության տարիներին ես սիրում էի ազնվամորու մուրաբան քսել կարագով հացի վրա և ուտել՝ թել խմելիս: Ես մեծացել եմ, բայց նախասիրություններս նույնն են մնացել: Ճիշտ է, ես հատապտուղի մուրաբաները վերածում եմ անսովոր և շատ նուրբ հարած աղանդերի:
Սառեցված կամ թարմ հատապտուղներ են պետք պատրաստելու համար: Շաքարի քանակը կախված է միայն ձեր նախասիրությունից և ընտրված պտուղների թթվության աստիճանից: Ուշադիր կարդացեք ժելատինի փաթեթավորման վրա օգտագործման առաջարկությունները, որ ճիշտ քանակություն վերցնեք ձեր ունեցած հատապտուղների համար:
Հարած աղանդեր մուրաբայով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Հատապտուղներ 500 գ
_Շաքարավազ 150 գ
_Կիտրոնաթթու 0.5 թեյի գդալ
_Թերթավոր ժելատին 5 հատ
Հարած աղանդեր մուրաբայով. Պատրաստման եղանակը
_Լրացնել հատապտուղները ամանի մեջ, ավելացնել շաքար և կիտրոնաթթու (այն կարող եք փոխարինել բնական կիտրոնի հյութով):
_Հատապտուղներով կաթսան դնել թույլ կրակի վրա և հասցնել եռման՝ անընդհատ խառնելով: Հեռացնել կաթսան կրակից և հատապտուղները խյուսի վերածել բլենդերով, խյուսը կրկին հասցնել եռման:
_Այս ընթացքում ժելատինը 5 րոպե թրջել սառը ջրի մեջ: Քամել և ավելացնել հատապտուղների տաք խյուսին: Լավ հարել և թողնել 5 րոպե:
_Հարել զանգվածը հարիչով առավելագույն արագությամբ՝ 10 րոպե: Ավելի լավ է օգտագործել ստացիոնար խառնիչ, բայց նուրբ հատապտուղների դեպքում ձեռքի բլենդերը նույնպես հարմար է:
_Պատրաստի աղանդերը լցնել մաքուր, չոր բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով և պահել սառնարանում:
Հատապտուղների խյուսը հարելիս կավելացնի ծավալը: Աղանդերի պատրաստ լինել ստուգել գդալով, եթե այն կանգնած է մնում, ուրեմն այլևս պետք չէ հարել:
Փորձեք այն մեկ անգամ պատրաստել, և այս նրբագեղությունը կդառնա ձեր սեղանի սովորական հյուրը:
Հարած աղանդերը մուրաբայով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ աղանդեր Տիրամիսու