Ով հարած մեղր է փորձել, կհասկանա, թե ինչ էր կորցրել մինչև այդ պահը։ Այս մթերքն այժմ չափազանց տարածված է մեղրի տոնավաճառներում: Կրեմ մեղր, ֆոնդանտ մեղր, խառը մեղր՝ այն տարբերվում է սովորական մեղրից թե՛ արտաքին տեսքով, թե՛ համով։
Հարած մեղրը սկսել են պատրաստել 100 տարի առաջ (նախորդ դարի 20-ական թվականներին)՝ արտադրանքի շաքարակալումը կանխելու համար։ Գործընթացը ժամանակատար է, պահանջում է համապատասխանություն որոշակի ջերմաստիճանի ռեժիմի: Բայց վերջում ստացվում է նուրբ յուղ հիշեցնող կրեմանման զանգված։
Կրեմ-մեղրի համը նույնպես տարբերվում է սովորականից՝ ավելի նուրբ ու սերուցքահամ է։
Կատարյալ պահելով իր ձևը՝ այն հեշտությամբ քսվում է հացի վրա և չի տարածվում։ Տնական հարած մեղրը հիանալի կերպով պահվում է սառնարանում մինչև 5 օր, այնուհետև այն դեռ սկսում է նոսրանալ (ի տարբերություն արդյունաբերական արտադրության), բայց դժվար թե դուք ավելի շուտ ուտեք այդ նրբագեղությունը: Եվ սա լավ պատճառ է գումար խնայելու՝ տոնավաճառում կրեմ- մեղրը սովորական մեղրից կրկնակի թանկ արժե։
Ուշադրություն. Բաղադրիչներում նշվում է մեղրի ընդհանուր քանակը: Պարզաբանում ենք՝ դրանից 180 գրամը ջրիկ է, իսկ 20 գ՝ բյուրեղացված մեղր։ Հենց բյուրեղների կոտրման շնորհիվ է ստացվում նման հաճելի հյուսվածք։
Հարած մեղր. Բաղադրիչներ
_Մեղր 200 գ
Հարած մեղր. Պատրաստման եղանակը
_Մեղրի երկու տեսակները (հեղուկ և շողոքորթված) միացնում ենք խորը տարայի մեջ և հարիչով սկսում հարել նվազագույն արագությամբ։
_Երբ զանգվածը սկսում է պղտորվել և թեթևանալ, մի փոքր ավելացրեք արագությունը և շարունակեք հարել։
_15–20 րոպե հարելուց հետո մեղրը կփոխի իր կառուցվածքը՝ կդառնա յուղալի և եթերային։
Մթերքը պատրաստ է:
Հարելու ընթացում կարող եք ավելացնել կիտրոնի համ, վանիլի էքստրակտ, դարչին, հիլ, չիչխանի խյուս, քերած հատապտուղներ, մանրացված ընկույզ և այլն։ Յուրաքանչյուր հավելումով մեղրի համն ու հատկությունները կփոխվեն։
Փորձեք այն, դուք չեք հիասթափվի: Եվ ձեր ընկերները ուրախ կլինեն ծանոթանալ նման հիանալի բաղադրատոմսի հետ:
Բարի ախորժակ: