Հոլանդական աղցան. Համեղ ու արագ պատրաստվող նուրբ աղցան

Հոլանդական աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Հոլանդական աղցան. Համեղ ու արագ պատրաստվող նուրբ աղցան

Շատ համեղ ու հաճելի աղցան ենք առաջարկում պատրաստել տանը: Սա կարող եք մատուցել թե ամեն օր, թե տոնական սեղաններին: Աղցանի համար պահանջվող մթերքները գրեթե միշտ կան սառնարանում:

Վստահեցնում ենք, որ մեկ անգամ պատրաստելուց հետո դուք հաճախ տնեցիներին կհյուրասիրեք սրանով, իսկ հյուրերն անպայման կխնդրեն բաղադրատոմսը:

Հոլանդական աղցան

Հոլանդական աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • պանիր 400 գր
  • պահածոյացված շամպինիոն 1 տուփ (400-500 գր)
  • լոլիկ 2-3 հատ (300-400 գր)
  • գազար 2-3 հատ (250-350 գր)
  • սոխ 1 հատ (Միջին չափ)
  • թթվասեր լցոնելու համար
  • մայոնեզ լցոնելու համար

Հոլանդական աղցան

Հոլանդական աղցան. Պատրաստման եղանակը

  1. Գազարը եփել ու մաքրել:
  2. Կլպել սոխը և կտրել քառորդ օղակներով:
  3. Տապակել սոխը տաքացրած բուսական յուղի (կամ կարագի) մեջ մինչ ոսկե դարչնագույնը:
  4. Կտրել պանիրը մանր ձողիկներով:
  5. Լվանալ լոլիկը և կտրել մանր ձողիկներով:
  6. Նույն կերպ կտրել գազարը:
  7. Բացել սնկի պահածոն, քամել հեղուկը: Եթե ​​դրանք ամբողջական են, ապա կտրատել շերտերով: Կարող եք մի փոքր տապակել կարագի մեջ, որպեսզի ավելի համեղ դառնան:
  8. Այժմ բոլոր բաղադրիչները լցնել ամանի մեջ: Թթվասեր և մայոնեզ ավելացնել 1: 1 հարաբերակցությամբ (կամ միայն մայոնեզ, բայց հաշվի առեք, որ աղցանն ավելի յուղալի կլինի):
  9. Աղցանը կարող եք համեմել թարմ աղացած սև պղպեղով:
  10. Մանրակրկիտ խառնել աղցանը, դնել սառնարանում մի քանի ժամով: Սառած աղցանը կդառնա էլ ավելի համեղ:

Հոլանդական աղցան
Ի դեպ, ավելի արագ պատրաստելու համար, կարող եք բաղադրիչները շերտերով կտրելու փոխարեն քերել խոշոր քերիչով, իսկ սոխն ու լոլիկը մանր խորանարդներով կտրել:

Հոլանդական աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Հեշտ և արագ աղցաններ

Խնդրում ենք Գնահատեք