Ճակնդեղով աղցան. Համեղ, բուրավետ ու թարմացնող նախուտեստ
Խայտաբղետ աղցանները կամ պարզապես կտրատած բանջարեղենը փոխարինում են կողմնակի ուտեստներին, որոնք ձանձրացնում են ձմռանը երբ առավելապես օգտագործում ենք հատիկեղեն կամ կարտոֆիլ: Սրանք հիանալի լրացում են մսի և ձկնեղենի համար:
Ինչու՞ չհամադրել դրանք տարբեր կերպ պատրաստված բանջարեղենները թարմերի հետ, ինչպես այս աղցանում: Քաղցր ճակնդեղ, նուրբ պանիր, թարմացնող փխրուն վարունգ և կծու սխտոր. Դուք անպայման կսիրեք այս համադրությունը:
Ճակնդեղով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ճակնդեղ 1 հատ
- Վարունգ 1 հատ
- Կանաչ սոխ՝ ըստ ճաշակի
- Սամիթ՝ ըստ ճաշակի
- Սխտոր՝ ըստ ճաշակի
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Շաքար՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)`ըստ ճաշակի
- Ձիթապտղի յուղ`ըստ ճաշակի
- Կոշտ պանիր 150 գ
Ճակնդեղով աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Լավ լվանալ, խաշել ու սառեցնել ճակնդեղը:
- Վարունգը և ճակնդեղը քերել խոշոր քերիչով, մանր կտրատել կանաչիներն սխտորը:
- Աղցանի բաղադրիչները խառնել, աղ, պղպեղ, անել, մի փոքր շաքարավազ շաղ տալ: Լրացնել բուսական անհոտ յուղով:
- Պանիրն անցկացնել մանր քերիչով և ցանել պատրաստի աղցանի վրա:
Մատուցել պատրաստի աղցանը մսային ուտեստներով, խաշած կարտոֆիլով կամ որպես առանձին խորտիկ:
Ճակնդեղով և պանրով աղցանը պատրաստ է:
Անպայման ինքներդ ձեզ հաճույք պարգևեք այս ուտեստով և կիսվեք բաղադրատոմսով ձեր ընկերների հետ:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ աղցան ճակնդեղով