Ճակնդեղով դդմիկ. Նորույթ աղցան, հիանալի համ և բույր

Ճակնդեղով դդմիկ ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Ճակնդեղով դդմիկ. Նորույթ աղցան, հիանալի համ և բույր

Դեռ չեք ձանձրացե՞լ դասական ձմեռային պատրաստություններից: Վարունգը, լոլիկը, կաղամբը, լեչոն, իհարկե, համեղ են, բայց միշտ էլ նորություն ես ուզում: Ես առաջարկում եմ փորձել ճակնդեղով դդմիկը ձմռան համար` բնօրինակ չափավոր կծու աղցան: Նույնիսկ սկսնակ խոհարարը կարող է պատրաստել այս բաղադրատոմսով:

Ճակնդեղի և դդմիկի անսովոր համադրությունն աներևակայելի համեղ է: Ավելին, կանաչ բանջարեղենն իր բնույթով կլանում է իր հետ եփած կերակուրների համն ու հոտը: Հետևաբար, դդմիկը իդեալական է պայծառ ու քաղցր ճակնդեղի հետ տանդեմի համար:

Ճակնդեղով դդմիկ

Ճակնդեղով դդմիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ճակնդեղ 600 գ
  • Դդմիկ 600 գ
  • Սոխ 1 հատ
  • Սխտոր 2 պճեղ
  • Ջուր 250 մլ
  • Քացախ 40 մլ
  • Շաքար 25 գ
  • Աղ 0,5 թեյի գդալ
  • Սև պղպեղ (հատիկ) 4 հատ

Ճակնդեղով դդմիկ

Ճակնդեղով դդմիկ

Ճակնդեղով դդմիկ. Պատրաստման եղանակը

  1. Դնել ճակնդեղը եռացող ջրով կաթսայի մեջ և եփել 30 րոպե:
  2. Միևնույն ժամանակ, դդմիկը մաքրել կեղևից, քերիչով քերել, քամել ավելցուկային հեղուկը:
  3. Կտրել սոխը կիսաօղակներով, վրան եռացրած ջուր լցնել և խառնել այլ բանջարեղենի հետ:
  4. Մանրացնել սխտորը բարակ կտորներով, ավելացնել բանջարեղենին և խառնել:
  5. Աղցանը լցնել ստերիլացված բանկաների մեջ:
  6. Հիմա պատրաստել մարինադը. Կաթսայի մեջ խառնել ջուրը, քացախը, շաքարը, աղը և հատիկավոր պղպեղը:
  7. Բաղադրությունը եռացնել, վերցնել կրակից և լցնել աղցաններով բանկաների մեջ:
  8. Փակել դրանք կափարիչներով:

Ճակնդեղով դդմիկ

Ճակնդեղով դդմիկ

Կարող եք դդմիկով և ճակնդեղով աղցանը մի փոքր համեմել՝ ավելացնելով ավելի շատ սխտոր:

Այս ձմեռային խորտիկը կտաքացնի նույնիսկ ամենացուրտ օրը:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ նորույթ բազուկի ճավից

Խնդրում ենք Գնահատեք