Ճակնդեղով դդմիկ. Նորույթ աղցան, հիանալի համ և բույր
Դեռ չեք ձանձրացե՞լ դասական ձմեռային պատրաստություններից: Վարունգը, լոլիկը, կաղամբը, լեչոն, իհարկե, համեղ են, բայց միշտ էլ նորություն ես ուզում: Ես առաջարկում եմ փորձել ճակնդեղով դդմիկը ձմռան համար` բնօրինակ չափավոր կծու աղցան: Նույնիսկ սկսնակ խոհարարը կարող է պատրաստել այս բաղադրատոմսով:
Ճակնդեղի և դդմիկի անսովոր համադրությունն աներևակայելի համեղ է: Ավելին, կանաչ բանջարեղենն իր բնույթով կլանում է իր հետ եփած կերակուրների համն ու հոտը: Հետևաբար, դդմիկը իդեալական է պայծառ ու քաղցր ճակնդեղի հետ տանդեմի համար:
Ճակնդեղով դդմիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ճակնդեղ 600 գ
- Դդմիկ 600 գ
- Սոխ 1 հատ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Ջուր 250 մլ
- Քացախ 40 մլ
- Շաքար 25 գ
- Աղ 0,5 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (հատիկ) 4 հատ
Ճակնդեղով դդմիկ. Պատրաստման եղանակը
- Դնել ճակնդեղը եռացող ջրով կաթսայի մեջ և եփել 30 րոպե:
- Միևնույն ժամանակ, դդմիկը մաքրել կեղևից, քերիչով քերել, քամել ավելցուկային հեղուկը:
- Կտրել սոխը կիսաօղակներով, վրան եռացրած ջուր լցնել և խառնել այլ բանջարեղենի հետ:
- Մանրացնել սխտորը բարակ կտորներով, ավելացնել բանջարեղենին և խառնել:
- Աղցանը լցնել ստերիլացված բանկաների մեջ:
- Հիմա պատրաստել մարինադը. Կաթսայի մեջ խառնել ջուրը, քացախը, շաքարը, աղը և հատիկավոր պղպեղը:
- Բաղադրությունը եռացնել, վերցնել կրակից և լցնել աղցաններով բանկաների մեջ:
- Փակել դրանք կափարիչներով:
Կարող եք դդմիկով և ճակնդեղով աղցանը մի փոքր համեմել՝ ավելացնելով ավելի շատ սխտոր:
Այս ձմեռային խորտիկը կտաքացնի նույնիսկ ամենացուրտ օրը:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ նորույթ բազուկի ճավից