Մածունով գաթա. Պետք չէ հապաղել ու կասկածել անցեք գործի և 25 րոպեում կպատրաստեք համեղ թխվածք

Մածունով գաթա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Այս Մածունով գաթան տանը պատրաստելը գերադասելի ու մատչելի է։

Եթե ​​դուք մածուն ունեք, ապա հյուրասիրեք ձեր հարազատներին համեղ խմորեղենով։

Մածունով գաթա

Մածունով գաթա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Խմորի համար

_Ալյուր 280 գր

_Մածուն 120 մլ

_Կարագ 120 գր

_Շաքար 1 ճաշի գդալ

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_Վանիլին մի պտղունց

_Դեղնուց 1 հատ

Խորիզի համար

_Կարագ 30 գր

_Շաքարավազ 80 գր

_Ալյուր 80 գր

_Մի պտղունց վանիլին

Մածունով գաթա

Մածունով գաթա. Պատրաստման եղանակը

_Բաղադրիչները պետք է լինեն սենյակային ջերմաստիճանի։

_Խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և վանիլինը, ավելացնել փափուկ կարագը և ամեն ինչ մանրացնել փշուրների նման։

_Ստացված փշուրների վրա լցնել մածունն ու դեղնուցը։

_Խմորը լավ հունցել, գնդել, փաթաթել թաղանթով և 10 րոպե թողնել սառնարանում։

_Խորիզի համար վերցնել փափուկ կարագը, շաքարավազը և ալյուրը, լավ խառնել մանր փշրանքների վերածել։

_Սառնարանից հանած խմորը պետք է բարակ գրտնակել, քսել ձվի սպիտակուցը, վրան ցանել խորիզը և փաթաթել:

Ստացված ռուլետը պետք է մի փոքր սեղմել դեպի ներքև, դարձնել ավելի հարթ և կտրատել 2-3 սմ կտորներով։

_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և վրան շարել կտրատած գաթաները:

_Թխել ջեռոցում 180⁰C 15-20 րոպե։

Մածունով գաթա

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Գաթա մածունով

Խնդրում ենք Գնահատեք