Ինչ բաղադրիչով ասես, որ չպատրաստեցին շառլոտկան, և ամեն անգամ ստացվում է իսկական խոհարարական գլուխգործոց: Մենք առաջարկում ենք մի պարզ բաղադրատոմս,որով շատ արագ ու պարզ կպատրաստեք տնական շառլոտկա մածունով:
Այս խմորեղենի հմայքը դրա պարզությունն է: Խմորը հունցվում է շատ արագ, բայց շատ ավելին է ստացվում, քան սովորական բիսկվիթի դեպքում: Բացի այդ, դուր կգա նաև լցոնման գաղափարը: Խնձորի կտորները շարվում են կարկանդակի մեջ, իսկ մնացածը ծառայում է որպես ձևավորում: Արդյունքում ստացվում է նրբագեղ շառլոտկա, որը կարելի է թխել ցանկացած առիթի համար:
Մածունով շառլոտկա. Բաղադրությունը
_Կեֆիր 1 բաժակ
_Ձու 3 հատ
_Շաքարավազ 1 բաժակ
_Խնձոր 4 հատ
Մածունով շառլոտկա. Պատրաստման եղանակը
_Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 180 աստիճանի: Հաջորդը՝ 2 խնձոր կեղևահան անել և հեռացնել միջուկը: Պտղամիսը կտրատել: Մյուս խնձորները կտրատել շերտերով, կեղևը չհեռացնել:
_Ձվերը շաքարով հարել, օգտագործելով բլենդեր, մինչև փարթամ զանգված ստացվի: Ավելացնել մածուն և սոդա:
_Մի քանի փուլով ալյուրն ավելացնել խմորին: Խմորը մանրակրկիտ խառնել, որպեսզի գնդիկներ չլինեն:
_Յուղել 24 սմ տրամագծով թխման տապակը: Խմորի կեսը լցնել ձևամանի մեջ և տարածել այն: Լցնել կտրատված խնձորի կտորները: Դրանից հետո լցնել մնացած խմորը և ձևավոր զարդարել կարկանդակ խնձորի շերտերով
_Կարկանդակը 40 րոպե թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Մածունով շառլոտկան պատրաստ է: Կարող եք այն մատուցել` զարդարելով գլազուրով, շաքարի փոշով կամ կոկոսով:
Բարի ախորժակ: