Առաջարկում ենք Մեղրով թխվածքաբլիթներ պատրաստելու հրաշալի բաղադրատոմս:
Մեղրը կարևոր հայտնագործություն է դարձել մարդկության համար։ Հավանաբար մարդիկ այսպես են իմացել առաջին աղանդերի մասին։
Մեղրը սկսել են արդյունահանել մոտ 15000 տարի առաջ։ Սկզբում այն չէր օգտագործվում որպես աղանդերի բաղադրիչ, այլ օգտագործվել է բուժման համար, ավելացվել դեղերի մեջ։
Միայն որոշ ժամանակ անց սկսեցին մեղրն ուտել։ Մարդիկ հասկանում էին, որ ապրանքը կախվածություն է առաջացնում և սկսեցին սահմանափակել դրա սպառումը:
Այժմ մեղրն օգտագործում են տարբեր աղանդերներ պատրաստելու համար։
Մեղրով թխվածքաբլիթներ. Բաղադրիչները
_ձու — 2 հատ
_ալյուր — 400 գ
_շաքարավազ — 150 գ
_փխրեցուցիչ — 2 թեյի գդալ
_մեղր — 2 ճաշի գդալ
_կարագ — 100 գ
Մեղրով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Մի ամանի մեջ միացնել ձուն դեղնուցի հետ (սպիտակուցը պետք կլինի բաղադրատոմսի երկրորդ մասի համար):
_Ձվի մեջ լցնել շաքարավազը և մեղրը, կարող եք ավելացնել նաև վանիլային շաքար։
_Հարել բաղադրիչները, մինչև շաքարի հատիկները լուծվեն։
_Կարագը նախապես հալեցնել, լցնել ձվի զանգվածի մեջ։
_Ալյուրը փխրեցուցիչով մաղել զանգվածի վրա, հունցել կպչուն և առաձգական խմոր։
_Խմորը պետք է բաժանել փոքր գնդիկների՝ ընկույզից մի փոքր ավելի մեծ:
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, խմորի գնդիկները դնել իրարից որոշակի հեռավորության վրա։
_Ապագա թխվածքաբլիթների մակերեսին քսել հարած սպիտակուցը։
_Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։
_Ցանկության դեպքում թխվածքաբլիթների վրա կարող եք ցանել մանրացված ընկույզ կամ կարագի փշրանքներ։
_Թխվածքաբլիթները պետք է թխել մոտավորապես 25 րոպե:
Ստացվում են գեղեցիկ և բուրավետ մեղրով թխվածքաբլիթներ, որոնք հիանալի կփոխարինեն ցանկացած գնված աղանդերի, քանի որ կլինեն նուրբ և չափավոր քաղցր:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մեղրով բլիթներ