Մեղրով տորթ. Ամենահեշտ ու համեղ տարբերակը
Ես պարզապես հանցագործություն կհամարեմ այն, որ չկիսվեմ ձեզ հետ, թե ինչպես կարել է պատրաստել ամենապարզ և համեղ մեղրով տորթը: Ես սիրում եմ այս բաղադրատոմսը:
Իրականում այս տորթի հետ կապված ավելորդ քաշքշուկ չկա, և այն ստացվում է շատ է համեղ է: Այնքան նուրբ, որ կարող եք այն ուտել միայն շրթունքներով: Այնպես որ, փորձեք, սիրելիներս, հուսով եմ՝ ձեզ նույնպես դուր կգա:
Մեղրով տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- ձու — 4 հատ
- շաքար — 1 բաժակ
- մեղր — 3 ճաշի գդալ
- սոդա — 1 թեյի գդալ
- հալված կարագ — 2 ճաշի գդալ
- ալյուր — 250 գրամ
Կրեմ
- թթվասեր — 1 լ
- շաքար — 1-1,5 բաժակ
- կես կիտրոնի կեղևի քերուկ
- մի տուփ վանիլին
Մեղրով տորթ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Պատրաստել տորթի խմորը: Դրա համար ձվերը հարել շաքարով:
- Հալեցնել մեղրը ջրային բաղնիքում՝ թույլ չտալով, որ եռա: Հենց տեսնեք, որ այն սկսում է փրփրել, անջատեք և սոդան ավելացրեք: Դուք պետք է փրփուր ստանաք:
- Դրանից հետո ավելացրեք ստացված փրփուրը հարած ձվերին:
- Հալեցնել կարագը և ավելացնել խառնուրդին, ապա ավելացնել ալյուրը: Խմորը պիտի ստացվի այնպիսին, ինպիսին անում եք թխվածքաբլիթներ թխելիս:
- Վերցրեք ձևամանը, քսել կարագով, վրան ցանել ալյուր:
- Խմորի կեսը լցնել ձևամանի մեջ:
- Ջեռոցը տաքացնել 180 ° C ջերմաստիճանում և թխել շերտը մոտ 20 րոպե:
- Թխել նաև երկրորդ շերտը:
- Սառեցրած շերտերը հորիզոնական կտրել այնքան կտորների, որքան կարող եք ստանալ: Մեկ շերտը կտրում եմ 4 մասի:
- Պատրաստել կրեմը` հարել թթվասերը շաքարով, վանիլինով: Վերջում ավելացնել կիտրոնի կեղևի քերուկը:
Բոլոր խմորաշերտերին առատորեն քսեք յուղալի կրեմ: Կրեմով ծածկել վերևի շերտն ու կողքերը: Զարդարեք թխվածքը ձեր հայեցողությամբ: Դուք կարող եք պարզապես փշրանքներ ցանել կամ ծածկել քերած շոկոլադով:
Թող որոշ ժամանակ կրեմը ներծծվի և մատուցեք: Հավատացեք, տորթն անչափ համեղ է:
Տեսանյութ
Մեղրով տորթի պատրաստում