Հնարավո՞ր է հրաժարվել եփած խտացրած կաթով մի կտոր բուրավետ մեղրով տորթից: Մեզ թվում է, որ դա ուղղակի աներևակայելի է։ Այս աղանդերի մի քանի տարբերակներ կան, որոնցից մեկը ներկայացնում ենք ձեզ։
Ըստ մեր բաղադրատոմսի՝ խմորի մեջ օգտագործվում է մանրացված ընկույզ, ինչը տորթի համը մի փոքր յուղալի է դարձնում։ Ինչպես կարող եք պատկերացնել, որքան համեղ լինի, այնքան ավելի հրաշալի կլինի վերջնական արդյունքը:
Մեղրով տորթ Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Կրեմի և զարդարելու համար
_Թթվասեր (առնվազն 35% յուղ) 200 գր
_Եփած խտացրած կաթ 400 գր
_Մաքրած ընկույզ 50 գր
Խմորի համար
_Ձու 3 հատ
_Մեղր 250 գր
_Սոդա 1/2 թ/գդ
_Թթվասեր (առնվազն 35% յուղ) 200 գր
_Ալյուր 240 գր
_Մանր կտրատած ընկույզ 200 գր
_Կարագ 10 գր
Մեղրով տորթ. Պատրաստման եղանակը
_Ձուն հարիչով հարել կիսով չափ մեղրի և սոդայի հետ, մինչև փարթամանա: Ավելացնել թթվասերն ու մնացած մեղրը, մանրակրկիտ խառնել։
_Խմորի համար ալյուրը մաղել ամանի մեջ, այնուհետև զգուշորեն, փոքր մասերով, խառնել ձվի-մեղրի խառնուրդի մեջ: Ավելացնել մանր կտրատած ընկույզը և լավ խառնել։
_Պատրաստի խմորը պետք է նման լինի թանձր թթվասերի։ Բաժանել այն 4 մասի։
_Պատրաստել թխելու համար նախատեսված ձևամանը։ Հարկավոր է 26 սմ տրամագծով բացվող ձևաման, որի վրա փռել յուղաթուղթ և քսել կարագով։
_Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 ° C։ Խմորի մի մասը լցել ջեռոցի տապակի մեջ և թխել 8-10 րոպե։
_Պետք է ոսկեգույն դառնա և սկսեն մի փոքր մգանալ եզրերը: Թխել ևս երեք շերտ:
_Պատրաստել կրեմ։ Դրա համար սառը թթվասերը հարել հարիչով, մինչև փարթամանա:
_Այնուհետև աստիճանաբար ցածր արագությամբ հարելով՝ ավելացնել եփած խտացրած կաթը։
_Հավաքել մեղրով տորթը: Շերտերին քսել կրեմ և դնել իրար վրա։ Սառնարանում թողնել առնվազն 4 ժամ։
Մատուցելուց առաջ զարդարել ընկույզով։
Հաճելի համտեսում:
Տեսանյութ
Ձվանի Բիսկվիթ