Դժվար թե Միկադո տորթը որևէ ընդհանրություն ունենա Ճապոնիայի կայսրի հետ։ Այնուամենայնիվ, դա արդարացնում է իր անվան այլ մեկնաբանությունը, որը թարգմանաբար նշանակում է «բարձր դարպաս»՝ յոթհարկանի տպավորիչ կառուցվածքի շնորհիվ։
Միկադո տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Թթվասեր 25-30% յուղայնությամբ 200 գր
_Կարագ 250 գր
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Ալյուր 2,5-3,5 բաժակ
_Կարագ՝ քսելու համար
_Մուգ շոկոլադ (70% կակաո) տորթի վրա քերելու համար 100 գր
Կրեմի համար
_Կարագ 250 գր
_Դեղնուց 2 հատ
_Շաքարի փոշի 1 բաժակ
_Վանիլային շաքար 2 թեյի գդալ
_Կակաոյի փոշի 3 թեյի գդալ
_Եփած խտացրած կաթ 1 բանկա
Միկադո տորթ. Պատրաստման եղանակը
_Խմորի համար թթվասերը փափկած կարագով հարել։ Ավելացնել 2 բաժակ ալյուր՝ մաղած փխրեցուցիչով, հարել, ավելացնել մոտ 1 բաժակ ալյուր՝ փափուկ խմոր ստանալու համար։
_Խմորը բաժանել 7 մասի, յուրաքանչյուրը գնդիկներ անել, ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով և դնել սառնարանը 1 ժամ։
_Խմորի գնդիկները գրտնակել 2-ից 3 մմ հաստությամբ կլոր շերտեր գրտնակել երկու յուղաթղթի արանքում և դնել յուղապատ կլոր տապակի մեջ:
_Թխել նախապես 200°C տաքացրած ջեռոցում մինչև ոսկե դարչնագույնը, մոտ 10 րոպե։ Թողնել սառչի և նույն կերպ թխել ևս 6 շերտ։
_Կրեմի համար շաքարի փոշին խառնել կակաոյի փոշու հետ, ավելացնել վանիլային շաքարավազը, դեղնուցները և հարել մինչև սպիտակի։
_Ավելացնել փափկած կարագը և հարել մինչև հարթվի: Ստացված զանգվածը խառնել եփած խտացրած կաթի հետ և հարել այնքան, մինչև հարթ կրեմ ստացվի։
_Շոկոլադը քերել մանր քերիչով։ Շերտերին քսել կրեմ, բահիկի միջոցով տարածել ամբողջ մակերեսին, վրան շոկոլադ ցանել և 8-10 ժամով դնել սառնարանը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Միկադո