Միկադո տորթ. Նրբահամ, հիասքանչ և անկրկնելի հյուրասիրություն

Միկադո տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Դժվար թե Միկադո տորթը որևէ ընդհանրություն ունենա Ճապոնիայի կայսրի հետ։ Այնուամենայնիվ, դա արդարացնում է իր անվան այլ մեկնաբանությունը, որը թարգմանաբար նշանակում է «բարձր դարպաս»՝ յոթհարկանի տպավորիչ կառուցվածքի շնորհիվ։

Միկադո տորթ

Միկադո տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Թթվասեր 25-30% յուղայնությամբ 200 գր

_Կարագ 250 գր

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_Ալյուր 2,5-3,5 բաժակ

_Կարագ՝ քսելու համար

_Մուգ շոկոլադ (70% կակաո) տորթի վրա քերելու համար 100 գր

Կրեմի համար

_Կարագ 250 գր

_Դեղնուց 2 հատ

_Շաքարի փոշի 1 բաժակ

_Վանիլային շաքար 2 թեյի գդալ

_Կակաոյի փոշի 3 թեյի գդալ

_Եփած խտացրած կաթ 1 բանկա

Միկադո տորթ

Միկադո տորթ. Պատրաստման եղանակը

_Խմորի համար թթվասերը փափկած կարագով հարել։ Ավելացնել 2 բաժակ ալյուր՝ մաղած փխրեցուցիչով, հարել, ավելացնել մոտ 1 բաժակ ալյուր՝ փափուկ խմոր ստանալու համար։

_Խմորը բաժանել 7 մասի, յուրաքանչյուրը գնդիկներ անել, ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով և դնել սառնարանը 1 ժամ։

_Խմորի գնդիկները գրտնակել 2-ից 3 մմ հաստությամբ կլոր շերտեր գրտնակել երկու յուղաթղթի արանքում և դնել յուղապատ կլոր տապակի մեջ:

_Թխել նախապես 200°C տաքացրած ջեռոցում մինչև ոսկե դարչնագույնը, մոտ 10 րոպե։ Թողնել սառչի և նույն կերպ թխել ևս 6 շերտ։

_Կրեմի համար շաքարի փոշին խառնել կակաոյի փոշու հետ, ավելացնել վանիլային շաքարավազը, դեղնուցները և հարել մինչև սպիտակի։

_Ավելացնել փափկած կարագը և հարել մինչև հարթվի: Ստացված զանգվածը խառնել եփած խտացրած կաթի հետ և հարել այնքան, մինչև հարթ կրեմ ստացվի։

_Շոկոլադը քերել մանր քերիչով։ Շերտերին քսել կրեմ, բահիկի միջոցով տարածել ամբողջ մակերեսին, վրան շոկոլադ ցանել և  8-10 ժամով դնել սառնարանը։

Միկադո տորթ

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տորթ Միկադո

Խնդրում ենք Գնահատեք